FAQ

1Kun je met de TC Cryo ook zogenaamde “manboobs” ofwel bij mannen de borsten behandelen?
Jazeker, en er zijn ook goede resultaten waargenomen! Waar wel op gelet moet worden is als u last heeft van angina pectoris. Dit wordt ook weleens omschreven als "koude laken pijn" Als de vaten samentrekken, ontstaat er dan pijn op de borst. Als u deze ervaring niet heeft, of tijdens de behandeling ervaart, kan het gewoon behandelt worden.
2Ik heb last van een langzame schildkier werking. Kan ik behandeld worden?
Jazeker, geen probleem. De te trage stofwisseling van de schildklier zelf wordt niet positief beïnvloed door de behandeling, maar als daar de juiste medicatie voor wordt genomen, kan de cryo zeker helpen om wat vetranden weg te werken!
3Ik heb trombose gehad, kan ik behandeld worden?
Zolang de trombose niet meer “manifest” is ofwel niet meer actief, kan er gewoon behandeld worden. Mocht u daar over twijfelen vraag dit dan na bij uw arts of specialist.
4Ik ben zwanger, mag ik behandeld worden?
Op de buik zeker niet! Behandelingen elders, zoals armen of benen kunnen wel uitgevoerd worden.
5Ik heb diabetes (suikerziekte), kan ik behandeld worden?
Behandeling is geen enkel probleem. Sterker nog, de hormonen die vrij komen bij de behandeling kunnen zelfs een positief effect op het gebruik van insuline! We hebben patiënten gehad die door deze behandeling substantieel minder insuline nodig hebben!
6Jullie behandelen in zones, wat bedoelen jullie daarmee?
Als we het hebben over 1 zone dan bedoelen we bijvoorbeeld buik of billen, beide benen of armen of zadels of lovehandles.
7Doet de behandeling pijn of is deze schadelijk voor het lichaam?
Er wordt niets gesneden, geprikt of afgezogen, enkel gekoeld naar een temperatuur waar het weefsel prima tegen kan. De behandeling is daardoor niet schadelijk en ook niet pijnlijk. Het voor de eerste keer ervaren van de koude kan voor sommigen wel even schrikken zijn, maar het wordt al snel een vrij gevoelloze tinteling waardoor ook dit snel weg trekt.
8Helpen de behandelingen ook tegen cellulite?
Jazeker! De vetten worden al afgebroken maar door de snel wisselende temperatuur wordt ook nog eens de bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt voor een strakkere on gezondere huid. De machine heeft zelfs een therapie instelling die specifiek voor cellulite-bestrijding ingezet kan worden.
9Moet ik na de behandeling rust houden, of kan ik direct weer aan de slag?
De behandeling is niet schadelijk en daardoor kun je vrijwel direct weer aan de slag met de dagelijkse bezigheden. We raden wel aan om zware inspanningen even een uurtje achterwege te laten. De therapie eindigt namelijk met 15 minuten koude, waardoor de huid en spieren nog een tijdje wat stijf zullen zijn. Dat zorgt er wel weer voor dat het effect van behandeling nog een tijdje actief is.
10Hoe weet ik of jullie apparaat echt veilig is?
De TC Cryo heeft een Duitse TUV Nord certificering, wat een van de strengste certificeringen is ter wereld! Buiten dat gaat het hier zelfs om een Medically Certified Class IIA certificering, wat betekent dat dit apparaat zelfs voldoet aan de strengste ziekenhuis eisen.
11Is deze behandeling alleen voor vrouwen of ook voor mannen?
De behandeling is ook perfect voor mannen, en we zien bij mannen gelijke resultaten.
12Ik heb cystes op mijn nieren en lever, mag ik deze behandeling ondergaan?
Dit hangt af van de grootte en aard van uw cystes. In dit geval moet u uw arts of behandelend specialist raadplegen of dit kan.