Verminder
eenvoudig je
hongergevoel!
LEES MEER
Een egale en
strakkere
huid?
LEES MEER

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen, gesorteerd in een aantal onderwerpen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Zoek dan direct op een woord in de zoekbalk!


HOE GAAT DE BEHANDELING IN Z'N WERK?

De TC Cryo heeft een klasse II medische certificering van het Duitse TUV, een van de strengste certificeringen is ter wereld! Dit betekent dat dit apparaat zelfs voldoet aan de strengste ziekenhuis eisen, waar in praktijk ook een aantal van onze machines in gebruik zijn. Verder zuigen we niets vacuüm en bevriezen we ook niets, en werken we altijd met de veilige ondergrens van 6° Celsius.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up9
Thumbs Down0

Er wordt niets bevroren, geknepen of aangezogen, enkel gekoeld naar een veilige temperatuur waar het weefsel prima tegen kan. De behandeling is daardoor niet schadelijk en ook niet pijnlijk. Het voor de eerste keer ervaren van de koude kan voor sommigen wel even kort schrikken zijn, maar het wordt al snel een vrij gevoelloze tinteling waardoor dit weer snel weg trekt. De meeste mensen lezen ontspannen even een boekje of vallen zelfs in slaap.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up11
Thumbs Down0

Bij onze behandeling is er GEEN herstelperiode! Omdat we niet vriezen of zuigen beschadigen we ook niets! (huid, spieren, zenuwen enz.) We adviseren enkel om direct na de behandeling even te wachten met zware inspanningen, omdat je spieren op die plek nog koud en dus gevoelloos zijn. Dit is doorgaans binnen 1 a 2 uurtjes weer volledig op temperatuur.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up16
Thumbs Down0

We adviseren voor het beste effect per sessie een periode van 10 dagen aan. Dit heeft te maken met hoe lang het effect van de behandeling door gaat. In praktijk wordt er voor het gemak vaak gekozen voor 2 weken. Het is overigens geen enkel probleem om de behandelingen sneller achter elkaar te doen omdat je lichaam niet hoeft te herstellen. Je kunt het resultaat hiermee dus wel versnellen, maar je rendement PER SESSIE neemt af omdat je gaat overlappen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up17
Thumbs Down0

Goede voeding en beweging blijven altijd de basis, ook bij onze behandeling, en dat zullen we ook altijd DUIDELIJK aangeven! En als je zelf makkelijk in vorm kunt blijven met goede voeding en beweging, dan is deze behandeling ook niet voor jou bedoelt. Heb je echter een zone die je ONDANKS goede voeding en beweging niet in vorm krijgt, dan kunnen we vaak wel helpen. Vaak gaat het dan om wit vet dat je lichaam stelselmatig negeert. Met onze behandeling worden 2 hormonen geactiveerd welke dit witte vet omzetten in bruin vet. Dit bruine vet wordt vervolgens WEL door je lichaam aangesproken als brandstof.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up10
Thumbs Down0

We zullen je voedings- en bewegingsgewoonten tijdens de intake doornemen en daarbij een basisadvies afgeven. Als je gewoonten te slecht zijn of je gewicht te hoog, dan kan het zijn dat we je vrijblijvend adviseren om een afspraak te maken bij een gediplomeerde diëtist of voedingsconsulent.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

Bij de intake wordt samen gekeken naar de huidige staat van de probleemzone(s) en besproken wat de wensen zijn. Zo kan de behandelaar kijken welke therapie het beste geschikt is en hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn. Ook wordt gekeken of er contra-indicaties zijn die de behandeling moeilijk, of af te raden maken. Tot slot wordt bekeken wat je huidige levensstijl is wat betreft voeding en beweging. Ben hier ook eerlijk in! Je levensstijl tijdens en na de kuur gaan namelijk veel invloed hebben op je mogelijke resultaat! De gegevens die wij verzamelen zijn natuurlijk anoniem en enkel door jou op te vragen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up7
Thumbs Down0

Mocht er iets missen, dan voegen we dit natuurlijk graag toe! op onze CONTACTPAGINA vind je alle mogelijkheden om ons te bereiken:

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Omdat we werken met een veilige ondergrens van 6° Celcius en geen zuignappen, is onze behandeling uitermate veilig. Daardoor kan er ook bij vrijwel elke beperking behandeld worden. Kijk even in dit vragen-overzicht of jouw beperking specifieker wordt benoemd. Is dit niet het geval? Bel of mail ons dat even, we beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag persoonlijk! Gaat het om een beperking die ook invloed heeft op toegankelijkheid zoals een rolstoel? Bel ons dan ook even, en wij kijken direct welke dichtstbijzijnde locatie aan je wensen voldoet.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Niet met de TC Cryo! De TC Cryo gebruikt geen zuignappen of harde koppen (zoals vele andere apparaten) maar zachte wraps. Bovendien hanteren we een veilige ondergrens van 6° Celsius waardoor kans op bevriezings-schade uitgesloten is. We zien daarom ook nooit blauwe plekken na onze behandeling.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up11
Thumbs Down0

Je kunt een klein resultaat behalen, maar we raden echt aan om meerdere behandelingen aan te houden. Waarom? Tijdens de eerste behandeling gaat de schakelaar om waardoor je hardnekkige vetcellen beginnen te veranderen in bruikbare. Tijdens de opvolgende behandeling(en) wordt dit vet vervolgens ook nog eens daadwerkelijk verbrand! We zien dan ook de beste resultaten bij minimaal 3 behandelingen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up18
Thumbs Down0

Jazeker, je mag vrijwel direct gaan sporten. We raden wel aan om even te wachten totdat de behandelde zone weer helemaal op lichaamstemperatuur is (1 tot 2 uur), zodat het gevoel ook weer helemaal terug is. Zo voorkom je blessures bij hevige inspanning.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Load More

MOGELIJKE ZONES EN BEHANDELINGEN

Wit vet is wit vet, en komt bij mannen net zo vaak voor als bij vrouwen. We kunnen dus ook gewoon mannen behandelen en hebben dat ook al met veel succes gedaan! Populaire zones bij de mannen zijn dan de buik, lovehandles, onderkin maar ook de zogenoemde “manboobs”

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up6
Thumbs Down0

Jazeker! Bij het standaard cryo programma wordt niet alleen je vet aangesproken maar zorgen een paar snelle temperatuurwisselingen ook voor gezonder en steviger weefsel. Dit geeft dus al een positief effect op je cellulite. Wil je echt volledig de focus op cellulite? Ook dat kan! Ddan kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij elke 5 minuten wordt gewisseld tussen warm en koud. Dit zorgt voor maximale doorbloeding van het weefsel waardoor het egaler, steviger en gezonder wordt.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up7
Thumbs Down0

We werken gelijktijdig met 2 grote wraps die bij elkaar bijvoorbeeld gebruikt worden voor de buik, billen of rug, en afzonderlijk van elkaar gebruikt kunnen worden om beide armen of benen te behandelen. Dat wat we dus tijdens de behandeling met die 2 wraps kunnen bedekken is 1 zone.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up10
Thumbs Down0

Jazeker, en er zijn ook goede resultaten te zien! Waar wel op gelet moet worden is als je last heeft van angina pectoris. Dit wordt ook weleens omschreven als “koude laken pijn” Als de vaten samentrekken, ontstaat er dan pijn op de borst. Als je deze ervaring niet hebt, of tijdens de behandeling ervaart, kan het gewoon behandeld worden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Bij striae zien we mooie resultaten als we het wisselbadenprogramma gebruiken. In dat geval wisselt onze TC Cryo elke 5 minuten tussen warm en koud wat de gezondheid van de huid en onderliggend weefsel stimuleert. Masseer dan ook 2 maal daags de striae met onze Redulastique gel voor een optimaal resultaat!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Je kunt zonder problemen meerdere zones direct achter elkaar of gelijktijdig doen. De mogelijkheden zijn hierbij afhankelijk het aantal beschikbare apparaten in de desbetreffende salon. Salons met meerdere apparaten hebben dus mogelijk de optie om gelijktijdig 2 zones te doen (indien beide vrij) en anders kunnen we 2 afspraken achter elkaar inplannen. Neem contact met ons op als je deze wens hebt.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

We kunnen de gevolgen van lipoedeem en lymfoedeem behandelen waardoor je klachten afnemen, en hebben hier in het verleden mooie resultaten mee behaald. Het is echter geen genezing, dus de klachten kunnen na verloop van tijd wel weer terug komen. Vaak wordt er dan gekozen voor een periodieke herhaling om dit onder controle te houden. (De kosten hiervan worden helaas nog niet vergoed door je verzekering). Meer informatie kun je HIER terug vinden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Jazeker! Je kunt een ideaal lichaamsgewicht hebben, maar toch nog hardnekkige rolletjes overhouden waar je lichaam niets mee doet. Dat onbruikbare witte vet kunnen wij voor je omzetten naar bruikbaar bruin vet waardoor je lichaam het alsnog verwerkt! Let wel; een BMI onder de 18,5 betekent ondergewicht en kan dus wel reden voor afwijzing zijn.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up4
Thumbs Down0

In deze gevallen werken we met het wisselbaden-programma, waarbij de TC Cryo elke 5 minuten afwisselt tussen warm en koud. Daarmee wordt je doorbloeding flink gestimuleerd wat het weefsel steviger en elastischer maakt. Aangevuld met onze speciaal ontwikkelde Redulastique gel zien daardoor hele mooie resultaten maar er is natuurlijk een grens. Tijdens de intake kunnen we samen met jou bekijken of dit een goede oplossing voor jouw wensen is.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

We werken gelijktijdig met 2 wraps (1 wrap is ruim 24 bij 33 centimeter) waardoor we beide bovenbenen in 1 keer kunnen behandelen. Wel moeten we ons daarbij meestal richten op bijvoorbeeld de binnenkant of de buitenkant omdat de wraps meestal niet het volledige bovenbeen kunnen omwikkelen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up6
Thumbs Down0

Jazeker, we hebben al vele mensen geholpen met deze klacht! De zachte wraps kunnen op vrijwel elke plaats worden aangebracht en dus ook de bovenbenen en knieën.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

De behandeling is uitermate geschikt voor buikvet en dit is dan ook veruit de meest gekozen behandeling! De buik is namelijk een van de meest voorkomende zones waar je lichaam het overtollige witte vet langdurig zal opslaan.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up12
Thumbs Down0

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je gewenste resultaat, en kunnen we dan ook beter vaststellen tijdens de intake. Onze meest gekozen aanvulling op de proefbehandeling van €79 is een kuur van 3 behandelingen voor €299. Met 4 sessies (proefbehandeling + kuur) wordt er gemiddeld 3-12cm verlies in omtrek behaald wat een mooi en zichtbaar resultaat oplevert.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up13
Thumbs Down0

Load More

VRAGEN RONDOM RESULTATEN

De meeste kuren zullen dit aangeven omdat er geen garanties gegeven kunnen worden. We hebben bijvoorbeeld geen zekerheid op je levensstijl tijdens de kuurperiode. We kunnen met onze behandeling je hardnekkige witte vet omzetten in makkelijk te verbranden bruin vet, maar als je tijdens deze periode je lichaam geen reden geeft om deze extra brandstof te verbranden (te weinig beweging, te ongezond/te veel eten) zal het resultaat mogelijk gaan tegenvallen. Soms zijn er ook onverklaarbare gevallen waarbij alles goed wordt gedaan en het toch niet lukt. We kunnen gelukkig wel zeggen dat meer dan 90% van onze klanten blij is met het behaalde resultaat.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

De werking is in meerdere studies medisch aangetoond en onze TC Cryo wordt dan ook al jaren met veel succes gebruikt door salons in heel Nederland. Gemiddeld zien we bij meer dan 90% zeer goede resultaten, bij de ene persoon gaat dit makkelijker dan de andere. 

We kunnen echter geen garantie per persoon afgeven, waarom niet? We kunnen niet controleren wat de levensstijl tijdens de kuurperiode is; een ongezonde levensstijl kan het te behalen resultaat vrijwel volledig teniet doen, omdat het lichaam geen reden heeft om ons omgezette bruine vet te gaan verbranden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Dit is meestal afhankelijk van de hoeveelheid elastine in je huid die doorgaans afneemt naarmate je ouder wordt. Gelukkig heeft de behandeling ook een positief effect op de gezondheid en stevigheid van je huid, omdat de snelle temperatuurwisselingen ook zorgen voor een betere doorbloeding. Daardoor zien we de huid doorgaans eerder verstrakken dan verslappen. Bovendien hebben we ook een aanvullende gel, Redulastique, die de huid verstrakt en verstevigd.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up6
Thumbs Down0

Nee, de reactie van het lichaam is pas na 10 dagen voltooid, en dan moet nog begonnen worden met het daadwerkelijke verbranden van de omgezette vetten. De opvolgende behandelingen en het eigen gedrag tijdens de kuurperiode bepalen dus de uitkomst. Bovendien kun je nog tot ver na de kuur je resultaat verbeteren omdat het klaargezette bruine vet nog steeds verbrand kan worden!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up4
Thumbs Down0

Het resultaat is afhankelijk van vele factoren: De zone, wensen, eigen bijdrage, leeftijd, gezondheid van het weefsel en soms zelfs voor ons onbekende factoren. Daarom moeten we tijdens de intake de zone goed bekijken en een aantal zaken doornemen zodat we een zo goed mogelijk plan van aanpak kunnen maken. We kunnen natuurlijk wel over gemiddelde resultaten spreken: meer dan 90% van onze klanten is blij met het resultaat en wordt er 3 tot 12 cm verlies in omtrek behaald bij een kuur van 3 of meer behandelingen. Bovendien zal het weefsel ook gezonder en steviger worden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

De reactie van het lichaam werkt in de basis bij iedereen gelijk en er kan dus bij iedereen resultaat worden behaald. Het is natuurlijk wel zo dat je stofwisseling vertraagt naarmate je ouder wordt. Jongere mensen kunnen daardoor vaak sneller afvallen waar oudere personen er wat langer over doen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

Nee, en sterker nog; uit onderzoek blijkt zelfs dat onze contrast cryolipolyse behandeling tot 75% effectiever is dan een vriesbehandeling! Het principe is ook echt anders. Bij bevriezen probeer je de vetcellen kapot te vriezen en daarvoor moet je echt ruim onder 0 gaan. Wij staan hier niet achter omdat je daarmee ook je huid en zenuwen bevriest en dus beschadigd! (gevoelloosheid, blauwe plekken, brandplekken enz.) Het is bovendien ook niet nodig; Onze methode zet met snelle koude- en warmtewisselingen je lichaam aan het werk waarmee onbruikbare vetcellen veranderen in bruikbare brandstofcellen. Dit wordt vervolgens ook verbruikt om op temperatuur te blijven. Zo worden al je vetcellen weer kleiner waardoor je dus ook in omvang vermindert! En dit werkt ook nog eens effectiever!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

De behandeling activeert een reactie in je lichaam die per persoon kan verschillen, waardoor we dus ook uitlopende resultaten zien. Ook is het te behalen resultaat afhankelijk van je eigen leefstijl tijdens de kuurperiode, waar wij natuurlijk geen controle over hebben. Daardoor kunnen we helaas geen persoonsgebonden resultaten garanderen. Wel kunnen we met trots zeggen dat meer dan 90% van onze klanten zeer blij is met het behaalde resultaat, waarvan je de reacties op onze website en social media terug kunt vinden!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je gewenste resultaat, en kunnen we dan ook beter vaststellen tijdens de intake. Onze meest gekozen aanvulling op de proefbehandeling van €79 is een kuur van 3 behandelingen voor €299. Met 4 sessies (proefbehandeling + kuur) wordt er gemiddeld 3-12cm verlies in omtrek behaald wat een mooi en zichtbaar resultaat oplevert.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up13
Thumbs Down0

We kunnen garanderen dat meer dan 90% van onze klanten blij is met het behaalde resultaat. Dat betekent echter dat we helaas ook ontevreden klanten hebben. Hoe dat kan? Elk lichaam reageert anders waardoor het bij de ene persoon gemakkelijker gaat dan de andere. Maar belangrijker nog: We hebben geen controle over je levensstijl tijdens de kuurperiode! We verbranden tijdens de sessies een deel van het omgezette vet, maar als je lichaam geen reden heeft om dit ook zelf mee te verbranden (te weinig beweging, te ongezond/te veel eten) zal het resultaat mogelijk gaan tegenvallen of zelfs teniet worden gedaan! Je begrijpt dat we daarom geen persoonlijke garanties kunnen geven.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

We spreken bij onze behandeling niet snel over kilo’s omdat we ons richten op PLAATSELIJK vet. Een strakkere taille kan daardoor overduidelijk invloed hebben op je figuur maar minder op je totaalgewicht.

Kun je deze behandeling dus niet gebruiken om kilo’s kwijt te raken? Jawel, echter op de VOORWAARDE dat je deze behandeling combineert met een goede aanpak in je voedings- en bewegingspatroon! De behandeling zet immers nog steeds onbruikbaar wit vet om in bruikbaar bruin vet. Dus als je zelf al aan de slag gaat met je voeding en beweging, dan kan deze behandeling je resultaat een flinke boost geven!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Je kunt een klein resultaat behalen, maar we raden echt aan om meerdere behandelingen aan te houden. Waarom? Tijdens de eerste behandeling gaat de schakelaar om waardoor je hardnekkige vetcellen beginnen te veranderen in bruikbare. Tijdens de opvolgende behandeling(en) wordt dit vet vervolgens ook nog eens daadwerkelijk verbrand! We zien dan ook de beste resultaten bij minimaal 3 behandelingen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up18
Thumbs Down0

Het korte antwoord: Dit bepaal je helemaal zelf! Het langere antwoord: Het behaalde resultaat is in principe blijvend, want het vet is verbrand en dus ook echt weg! Echter, om dit mooie resultaat te behouden moet je natuurlijk wel een gezonde balans nastreven. Eet je meer dan dat je in het dagelijks leven verbrandt, dan zal je lichaam uiteindelijk altijd weer nieuw vet gaan opslaan. Je kunt WEL de nieuwe aanmaak afremmen door periodiek een losse behandeling te nemen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Load More

MEDISCH GERELATEERDE VRAGEN

Dit hangt af van de grootte en aard van uw cystes. In dit geval moet u uw arts of behandelend specialist raadplegen of dit kan. Geef daarbij aan dat we enkel werken met wisselende temperaturen en een veilige ondergrens van 6° Celsius.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Jazeker! Bij het standaard cryo programma wordt niet alleen je vet aangesproken maar zorgen een paar snelle temperatuurwisselingen ook voor gezonder en steviger weefsel. Dit geeft dus al een positief effect op je cellulite. Wil je echt volledig de focus op cellulite? Ook dat kan! Ddan kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij elke 5 minuten wordt gewisseld tussen warm en koud. Dit zorgt voor maximale doorbloeding van het weefsel waardoor het egaler, steviger en gezonder wordt.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up7
Thumbs Down0

Zolang de trombose niet meer “manifest” is ofwel niet meer actief, kan er gewoon behandeld worden. Mocht je daar over twijfelen vraag dit dan na bij de arts of specialist. Ook het slikken van bloedverdunners is hierbij geen probleem.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Zowel diabetes I als Diabetes II kunnen we gewoon behandelen.

Aanvullende informatie: Bij Diabetes II is er sprake van een “resistentie” van het lichaam voor je lichaamseigen insuline. We weten ook dat tijdens onze koude sessies door de lever het hormoon FGF 21 wordt geproduceerd. Uit onderzoek van de universiteit van Maastricht blijkt, dat FGF 21 een gunstige invloed heeft op de werking van de insuline, waardoor er vaker minder nodig is.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Tijdens de zwangerschap behandelen we helemaal NIET! Ook geen andere zones dan de buik, omdat de behandeling effect heeft op je hormonen. Na de zwangerschap kan er wel gewoon behandeld worden. Als je in een medicinaal ondersteund traject zit om zwanger te geraken, raden we de behandeling ook af. (om eventuele invloeden op je hormonale huishouden te voorkomen).

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

We kunnen gewoon behandelen maar je hebt wel een trage stofwisseling. Daardoor is het meestal ook moeilijker om een resultaat te bereiken. Geef dit dus bij de intake aan zodat de schatting ook aangepast wordt!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Als de operatie goed verlopen is en de wond volledig genezen kan het. Zodra er pijnklachten komen tijdens de behandeling direct wrap verwijderen en stoppen! Bij de intake dus melden, zodat de behandelaar op de hoogte is en dit extra goed in de gaten kan houden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Fibromyalgie is een chronische ziekte en zeer moeilijk te duiden. Je bent vaak erg overgevoelig. De behandeling kan pijn bestrijdend werken maar juist ook pijn veroorzaken. Dit is helaas van tevoren niet te duiden en enkel door te behandelen te achterhalen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

In dat geval kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij we elke 5 minuten razendsnel wisselen tussen warm en koud. De artrose zal hierdoor natuurlijk niet verdwijnen maar in vele gevallen verminderd het wel de pijn.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

Een pacemaker is doorgaans geen probleem en we hebben ook al meerdere mensen met pacemakers behandeld. We raden desondanks altijd aan om met de arts of specialist te overleggen en daarbij aan te geven dat we enkel koelen en verwarmen en niet lager dan 6°C gaan.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Behandeling op een zone waar spataderen zitten is geen enkel probleem. De snelle wisselingen tussen warme en koude hebben vaak ook nog een positief effect op de gezondheid van het weefsel en de afvoer van eventuele vochtophoping.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Geen probleem! Bij “natuurlijke” levercirrose kan er zelfs een positieve uitwerking zijn op de aandoening zelf. Bij levercirrose door alcohol of medicijnen zal dit niet het geval zijn, maar kan er wel gewoon behandeld worden op vetvermindering.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Gezien de gevoeligheid voor ontregeling en de ernstige gevolgen hiervan (insult) kunnen we niet behandelen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Indien de wond volledig genezen mag er gewoon behandeld worden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Het fenomeen van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer stopt naar de vingers of tenen. Dit zorgt voor gevoelloze, verkleurde vingers of tenen. Een aanval ontstaat vooral bij kou en vocht, het aanraken van koude voorwerpen of heftige emoties. Of we kunnen behandelen is verschillend per persoon. Omdat we niet verder koelen dan 6°C is het vaak wel mogelijk, maar we moeten dan goed in de gaten houden dat de vingers niet verkleuren. In dat geval breken we de behandeling direct af.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Zolang de wraps niet rechtstreeks over de stoma gelegd hoeven worden is dit geen probleem. Het kan wel lastiger zijn om de elastieken banden goed aan te leggen omdat deze helemaal rondom de middel gaan. Je kunt ons altijd even bellen voor meer informatie.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Bij striae zien we mooie resultaten als we het wisselbadenprogramma gebruiken. In dat geval wisselt onze TC Cryo elke 5 minuten tussen warm en koud wat de gezondheid van de huid en onderliggend weefsel stimuleert. Masseer dan ook 2 maal daags de striae met onze Redulastique gel voor een optimaal resultaat!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Indien de hernia niet ‘uit stulpt’ kan er gewoon behandeld worden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

De wisselwerking van de behandeling tussen koude en warmte heeft een positief effect op de ontsteking en doorbloeding. Behandeling van de ontsteking of omliggende gebieden kan dus geen kwaad.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Doorgaans is er geen enkel probleem om met leverproblemen deze behandeling te doen. Bij twijfel raden we echter altijd aan om de eigen arts of specialist te raadplegen. Belangrijk om daarbij aan te geven dat deze behandeling niet verder dan 6 graden koelt, wat doorgaans altijd veilig is. (Een Kneipp dompelbad is meestal kouder!)

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Belangrijk is dan om te weten of het vetophoping of vochtophoping is, beide een mogelijk gevolg van bètablokkers. Indien het om vocht gaat kunnen we de gevolgen verminderen met ons wisselbaden-programma door de doorbloeding te verbeteren. Dit is wel een tijdelijke oplossing, dus de behandeling zal dan af en toe herhaald moeten worden. 

Bij vetophoping kunnen we ook helpen, maar als er in korte tijd 10 kilo bij is gekomen is het raadzaam om eerst een afspraak te maken bij een voedingsconsulent of diëtist om de negatieve balans op orde te krijgen. Zodra je balans weer op de rit is kunnen wij je helpen om sneller je gewenste gewicht te bereiken.

LET OP: Bètablokkers vertragen de hartslag, zodat het hart minder zuurstof nodig heeft. Daar heeft onze behandeling geen invloed op. Als de medicatie echter wordt gegeven i.v.m. Angina Pectoris, dan behandelen we niet. Dit is namelijk een contra indicatie.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

Jazeker. Indien de behandelde zone hersteld is kun je deze behandeling gewoon doen. Onze behandeling wordt steeds vaker toegepast na een liposuctie om het gebied egaler te krijgen of de huid wat steviger.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

We zien nog steeds positieve resultaten, maar in verhouding wel minder. Dit komt omdat de overgang je hormonale huishouden beïnvloedt en je metabolisme vertraagt waardoor je aan gaat komen. Onze behandeling maakt ook gebruik van een lichaamseigen hormonale reactie, dus deze kunnen mogelijk “botsen”. Daarom zien we in de overgang soms nog hele goede resultaten en soms beduidend minder. Waar jij onder gaat vallen kunnen we helaas niet voorspellen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Een koude allergie geeft urticaria (galbulten) bij temperaturen van +5⁰C en lager. De TC Cryo gaat niet lager dan +6⁰C. In theorie moet het dus gewoon kunnen. Het is verstandig om even op een stukje arm of been de reactie te testen, voordat met de grote wraps wordt gewerkt. Geef dus bij de intake even aan dat je koude allergie hebt!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

De wrap die wordt aangebracht bestaat uit Nylon met een medisch biocompatible keurmerk (FDA approved). De behandeling wordt doorgaans afgesloten met onze Redulastique gel, maar is zeker niet noodzakelijk. (Kijk onder het tabblad producten wat de ingrediënten van de Redulastique zijn)

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

We kunnen de gevolgen van lipoedeem en lymfoedeem behandelen waardoor je klachten afnemen, en hebben hier in het verleden mooie resultaten mee behaald. Het is echter geen genezing, dus de klachten kunnen na verloop van tijd wel weer terug komen. Vaak wordt er dan gekozen voor een periodieke herhaling om dit onder controle te houden. (De kosten hiervan worden helaas nog niet vergoed door je verzekering). Meer informatie kun je HIER terug vinden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Ja, over het algemeen is dit geen probleem, maar we raden wel altijd aan om de eigen arts of specialist te raadplegen. Belangrijk om daarbij te melden dat we niet verder dan 6 graden koelen en de zone apart wordt gekoeld. (Een Kneipp dompelbad is meestal al kouder)

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up4
Thumbs Down0

Ofwel, wat zijn redenen waarom je de behandeling niet zou mogen ondergaan:

Actieve Trombose (dus op dit moment)

Actieve embolie (dus op dit moment)

Actieve aderontsteking (dus op dit moment)

Angina pectoris (pijn op de borst of hartkramp)

Koude allergie (urticaria),

Cryoglobulinemie (eiwit-ziekte)

Raynaud fenomeen (alleen extreme gevallen)

Mocht je vragen hierover hebben kun je ons altijd bellen of mailen!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Er zijn vrijwel geen risico’s verbonden aan de behandeling. De medisch gecertificeerde TC Cryo waar wij mee werken gebruikt GEEN ZUIGNAPPEN en VRIEST NIET en is daardoor 100% veilig. Wij maken gebruik van contrast cryolipolyse wat wil zeggen dat wij de vetcellen koelen en niet bevriezen zoals andere apparaten dat doen. De temperaturen van 6° tot 41° Celsius zijn volkomen veilig en brengen geen schade toe aan de huid of omliggend weefsel maar zijn wel koud genoeg om de onbruikbare witte vetcellen om te zetten in bruikbare bruine vetcellen die verwerkt kunnen worden door het lichaam. De enige uitzonderingen zijn: actieve Trombose (dus op dit moment) actieve embolie, actieve aderontsteking, Angina pectoris, koude allergie (urticaria), Cryoglobulinemie en tot slot extreme gevallen van het Raynaud fenomeen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Ja, minimaal 6 weken na de ingreep mag je de behandeling gewoon ondergaan. Sterker nog, dit is ook nog eens heel goed voor je litteken! De snelle afwisseling tussen warm en koud zorgt namelijk ook voor een betere doorbloeding van het weefsel waardoor het sneller herstelt!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Load More

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET IK VOLDOEN?

Wit vet is wit vet, en komt bij mannen net zo vaak voor als bij vrouwen. We kunnen dus ook gewoon mannen behandelen en hebben dat ook al met veel succes gedaan! Populaire zones bij de mannen zijn dan de buik, lovehandles, onderkin maar ook de zogenoemde “manboobs”

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up6
Thumbs Down0

We hanteren een minimum leeftijd van 18 jaar.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Als je zelf bezig bent met afvallen is deze behandeling UITERMATE geschikt voor jou! Je probeert namelijk je eigen vet actief te verbranden. Onze behandeling zet daarbij het aanwezige hardnekkige wit vet om in makkelijk te verbranden bruin vet waardoor je het dus veel makkelijker en sneller kan verbranden! Een uitzondering in advies kan wel voorkomen als je BMI boven de 35 ligt. Dan kan het toch aan te raden zijn om eerst wat kwijt te raken zodat de koude ook door je vetlaag kan komen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up0
Thumbs Down0

De reactie van het lichaam werkt in de basis bij iedereen gelijk en er kan dus bij iedereen resultaat worden behaald. Het is natuurlijk wel zo dat je stofwisseling vertraagt naarmate je ouder wordt. Jongere mensen kunnen daardoor vaak sneller afvallen waar oudere personen er wat langer over doen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

We adviseren om makkelijke kleding aan te doen, zodat je eenvoudig de gewenste zone vrij kan maken. Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling even naar het toilet gaat.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Jazeker! Je kunt een ideaal lichaamsgewicht hebben, maar toch nog hardnekkige rolletjes overhouden waar je lichaam niets mee doet. Dat onbruikbare witte vet kunnen wij voor je omzetten naar bruikbaar bruin vet waardoor je lichaam het alsnog verwerkt! Let wel; een BMI onder de 18,5 betekent ondergewicht en kan dus wel reden voor afwijzing zijn.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up4
Thumbs Down0

Ofwel, wat zijn redenen waarom je de behandeling niet zou mogen ondergaan:

Actieve Trombose (dus op dit moment)

Actieve embolie (dus op dit moment)

Actieve aderontsteking (dus op dit moment)

Angina pectoris (pijn op de borst of hartkramp)

Koude allergie (urticaria),

Cryoglobulinemie (eiwit-ziekte)

Raynaud fenomeen (alleen extreme gevallen)

Mocht je vragen hierover hebben kun je ons altijd bellen of mailen!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Er zijn vrijwel geen risico’s verbonden aan de behandeling. De medisch gecertificeerde TC Cryo waar wij mee werken gebruikt GEEN ZUIGNAPPEN en VRIEST NIET en is daardoor 100% veilig. Wij maken gebruik van contrast cryolipolyse wat wil zeggen dat wij de vetcellen koelen en niet bevriezen zoals andere apparaten dat doen. De temperaturen van 6° tot 41° Celsius zijn volkomen veilig en brengen geen schade toe aan de huid of omliggend weefsel maar zijn wel koud genoeg om de onbruikbare witte vetcellen om te zetten in bruikbare bruine vetcellen die verwerkt kunnen worden door het lichaam. De enige uitzonderingen zijn: actieve Trombose (dus op dit moment) actieve embolie, actieve aderontsteking, Angina pectoris, koude allergie (urticaria), Cryoglobulinemie en tot slot extreme gevallen van het Raynaud fenomeen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

Omdat we werken met een veilige ondergrens van 6° Celcius en geen zuignappen, is onze behandeling uitermate veilig. Daardoor kan er ook bij vrijwel elke beperking behandeld worden. Kijk even in dit vragen-overzicht of jouw beperking specifieker wordt benoemd. Is dit niet het geval? Bel of mail ons dat even, we beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag persoonlijk! Gaat het om een beperking die ook invloed heeft op toegankelijkheid zoals een rolstoel? Bel ons dan ook even, en wij kijken direct welke dichtstbijzijnde locatie aan je wensen voldoet.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

We zetten de grens ongeveer bij een BMI van 33 maar dit is geen harde grens. Naarmate de vetlaag op de probleemzone dikker is zal de koude en warmte van de behandeling moeilijker doordringen in het onderliggende weefsel waardoor de werking ook afneemt. We zien bij hoger overgewicht wel nog goede resultaten als de behandeling wordt gecombineerd met een intensief voedings- en bewegingsplan, maar dat is dan ook ECHT EEN VEREISTE. We kunnen in dat geval het beste even in het vrijblijvende intakegesprek bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up4
Thumbs Down0

Load More

VRAGEN RONDOM KOSTEN

Goeie vraag zonder goed antwoord! Dit ligt aan je wensen, het aantal zone’s, hoe snel het gaat en wat je startpunt is. Een deel daarvan kunnen we inschatten tijdens de intake, maar dat blijft natuurlijk een schatting. Ieder persoon reageert anders op de behandeling, en veel van die snelheid kun je ook zelf bepalen door een deel van het omgezette vet zelf te gaan verbranden tijdens de kuur.

De meest gekozen combinatie is een kuur van 3 behandelingen (€299,-) na de proefbehandeling (€79,-). Velen vullen dit nog aan met een tweede kuur, of een losse behandeling (€119,-)

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up6
Thumbs Down0

De TC Cryo is een TUV medisch gecertificeerd apparaat (Klasse II) dat moet voldoen aan zeer strenge eisen en ook de behandelaar moet aan alle eisen voldoen. Werken op een hoog niveau brengt hogere kosten met zich mee. Overigens zijn andere behandelingen op vergelijkbaar niveau vaak nog duurder dan onze behandeling. Er worden soms ook goedkopere cryo-behandelingen aangeboden maar let dan heel goed op de medische certificering met bijbehorende veiligheid, en vooral op de effectieve grootte van het behandelde oppervlak.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up1
Thumbs Down0

We werken gelijktijdig met 2 wraps waardoor we beide bovenarmen in 1 sessie kunnen behandelen. Je kunt dus de standaard prijzen aanhouden.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Alleen de eerste behandeling (inclusief intake) kost €79,-. Dit is een eenmalige kennismakingsprijs. Elke opvolgende behandeling kost €119,- maar meestal kiest men dan voor een kuur van 3 behandelingen voor €299,-. Hoeveel behandelingen er voor jouw specifieke wensen nodig zijn wordt verder bekeken tijdens de intake, maar GEMIDDELD wordt er gekozen voor 3 a 4 behandelingen.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up5
Thumbs Down0

Load More

WAT MAAKT DE TC CRYO UNIEK?

De TC Cryo heeft een klasse II medische certificering van het Duitse TUV, een van de strengste certificeringen is ter wereld! Dit betekent dat dit apparaat zelfs voldoet aan de strengste ziekenhuis eisen, waar in praktijk ook een aantal van onze machines in gebruik zijn. Verder zuigen we niets vacuüm en bevriezen we ook niets, en werken we altijd met de veilige ondergrens van 6° Celsius.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up9
Thumbs Down0

1: De TC CRYO vriest NIET! Dit is niet alleen veel veiliger en pijnloos, maar ook met onderzoek aangetoond beduidend effectiever!

2: We werken met 2 grote, zachte wraps die in een sessie een zeer groot oppervlak GELIJKTIJDIG behandelen. Gelijktijdig is hierbij cruciaal, want met een kleine behandelkop steeds op en neer blijven gaan geeft natuurlijk nooit hetzelfde effect.

3: We wisselen in slechts 6 seconden tussen 6°C en 41°C waardoor de weefsel en doorbloeding maximaal gestimuleerd wordt. Deze wisselingen zorgen daarmee niet alleen voor een hoger rendement per behandelingen, maar ook voor een gezonder en steviger weefsel!

4: De TC Cryo is Medisch gecertificeerd volgens de strenge TUV normen en in Nederland geproduceerd en onderhouden! Ondertussen werken meer dan 30 locaties in Nederland met onze machine!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up2
Thumbs Down0

Nee, en sterker nog; uit onderzoek blijkt zelfs dat onze contrast cryolipolyse behandeling tot 75% effectiever is dan een vriesbehandeling! Het principe is ook echt anders. Bij bevriezen probeer je de vetcellen kapot te vriezen en daarvoor moet je echt ruim onder 0 gaan. Wij staan hier niet achter omdat je daarmee ook je huid en zenuwen bevriest en dus beschadigd! (gevoelloosheid, blauwe plekken, brandplekken enz.) Het is bovendien ook niet nodig; Onze methode zet met snelle koude- en warmtewisselingen je lichaam aan het werk waarmee onbruikbare vetcellen veranderen in bruikbare brandstofcellen. Dit wordt vervolgens ook verbruikt om op temperatuur te blijven. Zo worden al je vetcellen weer kleiner waardoor je dus ook in omvang vermindert! En dit werkt ook nog eens effectiever!

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up3
Thumbs Down0

Niet met de TC Cryo! De TC Cryo gebruikt geen zuignappen of harde koppen (zoals vele andere apparaten) maar zachte wraps. Bovendien hanteren we een veilige ondergrens van 6° Celsius waardoor kans op bevriezings-schade uitgesloten is. We zien daarom ook nooit blauwe plekken na onze behandeling.

Was deze FAQ behulpzaam?
Thumbs Up11
Thumbs Down0

Load More

Vind de dichtstbijzijnde locatie en boek nu de TC Cryo proefbehandeling van €119,- voor €79,-!

BOEK NU!