Cellulite

Cellulite heeft niets met overgewicht of leeftijd te maken (zelfs de slankste en jongste modellen kunnen het hebben). Het zijn vetophopingen onder de huid. We noemen het ook wel sinaasappelhuid (vet en putjes in de huid). Als het vet in het onderhuids bindweefsel toeneemt wordt de cellulite gevormd; 90% van de vrouwen krijgt er vroeg of laat last van. Cellulite ontstaat door een slechte doorbloeding en een slechte lymfecirculatie; hierdoor worden er minder afvalstoffen afgevoerd en minder voedingsstoffen aangevoerd van en naar de huid. Het proces wordt nog versneld door te weinig drinken en te weinig beweging. Met de TC CRYO wisselbadentherapie wordt de doorbloeding en lymfecirculatie gestimuleerd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen weer herstelt. Het is erg belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken, let dus op uw voeding, drink en beweeg voldoende.

Lipoedeem

Lipoedeem of vetzwelling is een chronische aandoening. Het is een ophoping van vet en vocht.

Thermo Contrast Therapie met de TC CRYO kan de klachten verminderen. De wisselbadentherapie stimuleert het lymfesysteem en daarmee ook de vochtafvoer. De therapie zorgt voor een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Lipoedeem wordt hiermee niet genezen; de ophoping van vet is moeilijk te verminderen, maar de klachten zullen wel aanmerkelijk afnemen. Dit komt o.a. door het afnemen van de ophoping van vocht.

Lymfoedeem

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Bijbehorende klachten zijn; zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging en in zijn algemeenheid een beperking in het dagelijks functioneren.

Met de TC Cryo kan het oedeem worden behandeld door Thermo Contrast Therapie. De afwisseling tussen koude en warmte zorgt voor herhaaldelijke vasodilatatie (vaatverwijding) en vasoconstrictie (vaatsamentrekking) en activeert zo de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. De therapie stimuleert het lymfesysteem en daarmee ook de afvoer van lymfevocht. Bovendien vindt er een betere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen plaats.