Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen, gesorteerd in een aantal onderwerpen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Zoek dan direct op een woord in de zoekbalk!


HOE GAAT DE BEHANDELING IN Z'N WERK?

Een enkele kuur bestaat uit 1 proefbehandeling (€97) en 3 vervolgbehandelingen (€349). Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen zal de behandelaar na het consult een op maat gemaakt kuurpakket voorleggen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 109
Thumbs Down Icon 12

De TC Cryo machine wordt in Nederland gebouwd volgens de strengste medische eisen, en heeft ingebouwde supervisors die altijd voorkomen dat de ingestelde temperaturen overschreden kunnen worden. Verder zuigen we niets vacuüm en bevriezen we ook niets, en werken we altijd met de veilige ondergrens van 6° Celsius.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 35
Thumbs Down Icon 8

Er wordt niets bevroren, geknepen of aangezogen, enkel gekoeld naar een veilige temperatuur waar het weefsel prima tegen kan. De behandeling is daardoor niet schadelijk en ook niet pijnlijk. Het voor de eerste keer ervaren van de koude kan voor sommigen wel even schrikken zijn, maar het wordt al snel een vrij gevoelloze tinteling waardoor dit weer snel weg trekt. De meeste mensen lezen ontspannen even een boekje of vallen zelfs in slaap.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 37
Thumbs Down Icon 7

Bij onze behandeling is er GEEN herstelperiode! Omdat we niet vriezen of zuigen beschadigen we ook niets! (huid, spieren, zenuwen enz.) We adviseren enkel om direct na de behandeling even te wachten met zware inspanningen, omdat je spieren op die plek nog koud en dus gevoelloos zijn. Dit is doorgaans binnen 1 a 2 uurtjes weer volledig op temperatuur.

Waarom behandelen we dan niet elke dag? Dit heeft niets met herstel te maken, maar met de werking. Een sessie werkt dagenlang door (gemiddeld 5 tot 10 dagen), dus meer behandelen heeft dan geen extra voordeel.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 53
Thumbs Down Icon 3

Gemiddeld zit er 1 tot 2 weken tussen elke behandeling. Dit heeft te maken met hoe lang het effect van de behandeling door gaat en om welke zone het gaat. De behandelaar zal dit samen met jou verder invullen tijdens de kuur. Daarbij kan het overigens ook voorkomen dat de behandelaar een langere wachttijd adviseert.

Het is overigens geen enkel probleem om de behandelingen sneller achter elkaar te doen omdat je lichaam bij onze methode niet hoeft te herstellen. Je kunt het resultaat hiermee dus wel versnellen, maar je rendement per sessie kan daarbij afnemen omdat je gaat overlappen. (Wat dus in verhouding duurder is)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 45
Thumbs Down Icon 6

Goede voeding en beweging blijven altijd de basis, ook bij onze behandeling, en dat zullen we ook altijd DUIDELIJK aangeven! En als je zelf makkelijk in vorm kunt blijven met goede voeding en beweging, dan is deze behandeling ook niet voor jou bedoelt. Heb je echter een zone die je ONDANKS goede voeding en beweging niet in vorm krijgt, dan kunnen we vaak wel helpen. Vaak gaat het dan om wit vet dat je lichaam stelselmatig negeert. Met onze behandeling worden 2 hormonen geactiveerd welke dit witte vet omzetten in bruin vet. Dit bruine vet wordt vervolgens WEL door je lichaam aangesproken als brandstof.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 25
Thumbs Down Icon 2

We zullen je voedings- en bewegingsgewoonten tijdens de intake doornemen en daarbij een basisadvies afgeven. Als je gewoonten te slecht zijn of je gewicht te hoog, dan kan het zijn dat we je adviseren om een afspraak te maken bij een gediplomeerde diëtist of voedingsconsulent.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 15
Thumbs Down Icon 0

Bij de intake wordt samen gekeken naar de huidige staat van de probleemzone(s) en besproken wat de wensen zijn. Zo kan de behandelaar kijken welke therapie het beste geschikt is en inschatten hoeveel behandelingen er nodig zijn. Ook wordt gekeken of er contra-indicaties zijn die de behandeling moeilijk, of af te raden maken. Tot slot wordt bekeken wat je huidige levensstijl is wat betreft voeding en beweging. Ben hier ook eerlijk in! Je levensstijl tijdens en na de kuur gaan namelijk veel invloed hebben op je mogelijke resultaat! De gegevens die wij verzamelen zijn natuurlijk anoniem en enkel door jou op te vragen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 20
Thumbs Down Icon 1

Mocht er iets missen, dan voegen we dit natuurlijk graag toe! op onze CONTACTPAGINA vind je alle mogelijkheden om ons te bereiken.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 7
Thumbs Down Icon 0

Niet met de TC Cryo of TC Cryo XL! Wij gebruiken geen zuignappen of harde koppen (zoals vele andere apparaten) maar zachte wraps. Bovendien hanteren we een veilige ondergrens van 6° Celsius waardoor de kans op bevriezings-schade volledig uitgesloten is! We zien daarom ook nooit blauwe plekken van onze behandeling.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 23
Thumbs Down Icon 5

Sommigen zien na 1 behandeling een klein resultaat, maar normaliter moet je altijd uit gaan van meerdere behandelingen. Waarom? Tijdens de eerste behandeling gaat de schakelaar om waardoor het hardnekkige vet begint te veranderen in bruikbare energie voor het lichaam. Tijdens de opvolgende behandeling(en) wordt dit vet vervolgens ook nog eens daadwerkelijk verbrand! We zien dan ook de beste resultaten bij 4 behandelingen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 29
Thumbs Down Icon 15

Omdat we werken met een veilige ondergrens van 6° Celcius en geen zuignappen, is onze behandeling uitermate veilig. Daardoor kan er ook bij vrijwel elke beperking behandeld worden. Kijk even in dit vragen-overzicht of jouw beperking specifieker wordt benoemd. Is dit niet het geval? Bel of mail ons dat even, we beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag persoonlijk! Gaat het om een beperking die ook invloed heeft op toegankelijkheid zoals een rolstoel? Bel ons dan ook even, en wij kijken direct welke dichtstbijzijnde locatie aan je wensen voldoet.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 0

Jazeker, je mag vrijwel direct gaan sporten. We raden wel aan om even te wachten totdat de behandelde zone weer helemaal op lichaamstemperatuur is (1 tot 2 uur), zodat het gevoel ook weer helemaal terug is. Zo voorkom je blessures bij hevige inspanning.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 0
MOGELIJKE ZONES EN BEHANDELINGEN

Ja, het werkt ook op visceraal vet. Visceraal vet is vet wat rondom je organen zit. Dit vet heeft in de basis een beschermende functie, maar kan in overmaat zeer ongezond worden. Dit vet is vaak wat minder zichtbaar; het bepaalt wel je omvang, maar wordt onder de spierlaag vaster op z’n plek gehouden. We zien met onze behandeling goede resultaten op dit vet, maar vaak zijn er in verhouding wat meer behandelingen nodig om het goed te bereiken, omdat dit vet dieper in het lichaam ligt en dus ook moeilijker bereikt wordt met de koude en warme temperaturen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 20
Thumbs Down Icon 2

Wit vet is wit vet, en komt bij mannen net zo vaak voor als bij vrouwen. We kunnen dus ook gewoon mannen behandelen en hebben dat ook al met veel succes gedaan! Populaire zones bij de mannen zijn dan de buik, lovehandles, onderkin maar ook de zogenoemde “manboobs”

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 14
Thumbs Down Icon 0

Jazeker! Bij het standaard TC Cryo programma wordt niet alleen je vet aangesproken maar zorgen een paar snelle temperatuurwisselingen ook voor gezonder en steviger weefsel. Dit geeft dus standaard al een positief effect op je cellulite. Wil je echt volledig de focus op cellulite? Ook dat kan! Dan kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij elke 10 minuten wordt gewisseld tussen warm en koud. Dit zorgt voor maximale doorbloeding van het weefsel waardoor het egaler, steviger en gezonder wordt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 18
Thumbs Down Icon 1

We behandelen gelijktijdig met 2 wraps (TC Cryo) of maximaal 4 wraps (TC Cryo XL), en elke set van 2 wraps is 1 zone.

een set van 2 wraps wordt dan bijvoorbeeld langs elkaar gebruikt voor de buik, billen of rug, of los van elkaar om bijvoorbeeld beide armen of benen te behandelen. Dat wat we dus met 2 wraps kunnen bedekken is 1 zone.

Je betaalt daarbij ook per zone. Wil je een extra zone behandeld hebben (bij een TC Cryo er achteraan of bij een TC Cryo XL gelijktijdig), dan betaal je deze zone ook extra.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 28
Thumbs Down Icon 0

Jazeker, en er zijn ook goede resultaten te zien, kijk maar eens bij onze resultaatfoto’s! Waar wel op gelet moet worden is wanneer je angina pectoris hebt. Dit wordt ook weleens omschreven als “koude laken pijn”. Als de vaten samentrekken, ontstaat er dan pijn op de borst. Als je deze ervaring niet kent, of tijdens de behandeling ervaart, kan het gewoon behandeld worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 13
Thumbs Down Icon 0

Bij striae zien we mooie resultaten als we het wisselbadenprogramma gebruiken. Des te recenter de striae, des te beter het verwachte resultaat. In dat geval wisselt onze TC Cryo elke 5 minuten tussen warm en koud wat de gezondheid van de huid en onderliggend weefsel stimuleert. Masseer dan ook 2 maal daags de striae met onze Redulastique gel voor een optimaal resultaat!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 9
Thumbs Down Icon 1

Je kunt zonder problemen meerdere zones direct achter elkaar of gelijktijdig doen. De mogelijkheden zijn hierbij afhankelijk van de beschikbare apparatuur in de desbetreffende salon. Salons met de TC Cryo XL of meerdere apparaten hebben de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere zones te doen, en anders kunnen we 2 afspraken achter elkaar inplannen. Neem contact met ons op als je deze wens hebt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 12
Thumbs Down Icon 4

We kunnen de gevolgen van lipoedeem en lymfoedeem behandelen waardoor je klachten afnemen, en hebben hier in het verleden mooie resultaten mee behaald. Het is echter geen genezing, dus de klachten kunnen na verloop van tijd wel weer terug komen. Vaak wordt er dan gekozen voor een periodieke herhaling om dit onder controle te houden. (De kosten hiervan worden helaas nog niet vergoed door je verzekering). Meer informatie kun je HIER terug vinden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 8
Thumbs Down Icon 2

Jazeker! Je kunt een ideaal lichaamsgewicht hebben, maar toch nog hardnekkige rolletjes overhouden waar je lichaam niets mee doet. Dat onbruikbare witte vet kunnen wij voor je omzetten naar bruikbaar bruin vet waardoor je lichaam het alsnog verwerkt! Let wel; een BMI onder de 18,5 betekent ondergewicht en kan dus wel reden voor afwijzing zijn.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 16
Thumbs Down Icon 0

In deze gevallen werken we met het wisselbaden-programma, waarbij het apparaat elke 5 minuten afwisselt tussen warm en koud. Daarmee wordt je doorbloeding flink gestimuleerd wat het weefsel steviger en elastischer maakt. Aangevuld met onze speciaal ontwikkelde Redulastique gel zien daarbij hele mooie resultaten maar er is natuurlijk een grens. Tijdens de intake kunnen we samen met jou bekijken of dit een goede oplossing voor jouw wensen is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 21
Thumbs Down Icon 3

Jazeker, we hebben al vele mensen geholpen met deze klacht! De zachte wraps kunnen op vrijwel elke plaats worden aangebracht en dus ook de bovenbenen en knieën.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 9
Thumbs Down Icon 0

De behandeling is uitermate geschikt voor buikvet en dit is dan ook veruit de meest gekozen behandeling! De buik is namelijk een van de meest voorkomende zones waar je lichaam het overtollige witte vet langdurig zal opslaan.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 32
Thumbs Down Icon 2

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je gewenste resultaat, en kunnen we dan ook beter vaststellen tijdens de intake. Onze meest gekozen aanvulling op de proefbehandeling van €97 is een kuur van 3 behandelingen voor €349. Met 4 sessies (proefbehandeling + kuur) wordt er gemiddeld 3-12cm verlies in omtrek behaald wat een mooi en zichtbaar resultaat oplevert.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 37
Thumbs Down Icon 10
VRAGEN RONDOM RESULTATEN

Ja, het werkt ook op visceraal vet. Visceraal vet is vet wat rondom je organen zit. Dit vet heeft in de basis een beschermende functie, maar kan in overmaat zeer ongezond worden. Dit vet is vaak wat minder zichtbaar; het bepaalt wel je omvang, maar wordt onder de spierlaag vaster op z’n plek gehouden. We zien met onze behandeling goede resultaten op dit vet, maar vaak zijn er in verhouding wat meer behandelingen nodig om het goed te bereiken, omdat dit vet dieper in het lichaam ligt en dus ook moeilijker bereikt wordt met de koude en warme temperaturen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 20
Thumbs Down Icon 2

De meeste kuren zullen dit aangeven omdat er geen garanties gegeven kunnen worden. We hebben bijvoorbeeld geen invloed op je levensstijl tijdens de kuurperiode. We kunnen met onze behandeling je hardnekkige witte vet omzetten in makkelijk te verbranden bruin vet, maar als je tijdens deze periode je lichaam geen reden geeft om deze extra brandstof te verbranden (te weinig beweging, te ongezond/te veel eten) zal het resultaat mogelijk gaan tegenvallen. Soms zijn er ook onverklaarbare gevallen waarbij alles goed wordt gedaan en het toch niet lukt. We kunnen gelukkig wel zeggen dat meer dan 90% van onze klanten blij is met het behaalde resultaat.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 7
Thumbs Down Icon 4

De werking is in meerdere studies medisch aangetoond en onze behandeling wordt dan ook al jaren met veel succes gebruikt door salons in heel Nederland. Gemiddeld zien we bij meer dan 90% zeer goede resultaten, bij de ene persoon gaat dit makkelijker dan de andere. 

We kunnen echter geen garantie per persoon afgeven, waarom niet? We kunnen niet controleren wat de levensstijl tijdens de kuurperiode is; een ongezonde levensstijl kan het te behalen resultaat vrijwel volledig teniet doen, omdat het lichaam geen reden heeft om ons omgezette bruine vet te gaan verbranden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 3

Dit is meestal afhankelijk van de hoeveelheid elastine in je huid die doorgaans afneemt naarmate je ouder wordt. Gelukkig heeft de behandeling ook een positief effect op de gezondheid en stevigheid van je huid, omdat de snelle temperatuurwisselingen ook zorgen voor een betere doorbloeding. Daardoor zien we de huid doorgaans eerder verstrakken dan verslappen. Bovendien hebben we ook een aanvullende gel, Redulastique, die de huid verstrakt en verstevigd.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 2

Nee, de reactie van het lichaam op de behandeling is pas na ruim een week afgerond, daarna moet nog begonnen worden met het daadwerkelijke verbranden van de omgezette vetten. De opvolgende behandelingen en het eigen gedrag tijdens de kuurperiode bepalen zo de uitkomst. Bovendien kun je nog tot ver na de kuur je resultaat verbeteren omdat het klaargezette bruine vet nog steeds verbrand kan worden!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 7
Thumbs Down Icon 3

Het resultaat is afhankelijk van vele factoren: De zone, wensen, eigen bijdrage, leeftijd, gezondheid van het weefsel en soms zelfs voor ons onbekende factoren. Daarom moeten we tijdens de intake de zone goed bekijken en een aantal zaken doornemen zodat we een zo goed mogelijk plan van aanpak kunnen maken. We kunnen natuurlijk wel over gemiddelde resultaten spreken: meer dan 90% van onze klanten is blij met het resultaat en wordt er 3 tot 12 cm verlies in omtrek behaald bij een kuur van 3 of meer behandelingen. Bovendien zal het weefsel ook gezonder en steviger worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 8
Thumbs Down Icon 2

De reactie op de behandeling werkt in de basis bij iedereen gelijk en er kan dus bij iedereen resultaat worden behaald. Het is natuurlijk wel zo dat je stofwisseling vertraagt naarmate je ouder wordt. Jongere mensen kunnen daardoor doorgaans sneller afvallen waar oudere mensen er wat langer over doen, en dus ook meer behandelingen nodig kunnen hebben.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 22
Thumbs Down Icon 0

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je gewenste resultaat, en kunnen we dan ook beter vaststellen tijdens de intake. Onze meest gekozen aanvulling op de proefbehandeling van €97 is een kuur van 3 behandelingen voor €349. Met 4 sessies (proefbehandeling + kuur) wordt er gemiddeld 3-12cm verlies in omtrek behaald wat een mooi en zichtbaar resultaat oplevert.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 37
Thumbs Down Icon 10

Sommigen zien na 1 behandeling een klein resultaat, maar normaliter moet je altijd uit gaan van meerdere behandelingen. Waarom? Tijdens de eerste behandeling gaat de schakelaar om waardoor het hardnekkige vet begint te veranderen in bruikbare energie voor het lichaam. Tijdens de opvolgende behandeling(en) wordt dit vet vervolgens ook nog eens daadwerkelijk verbrand! We zien dan ook de beste resultaten bij 4 behandelingen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 29
Thumbs Down Icon 15

Het korte antwoord: Dit bepaal je helemaal zelf! Het langere antwoord: Het behaalde resultaat is in principe blijvend, want het vet is verbrand en dus ook echt weg! Echter, om dit mooie resultaat te behouden moet je natuurlijk wel een gezonde balans nastreven. Eet je meer dan dat je in het dagelijks leven verbrandt, dan zal je lichaam uiteindelijk altijd weer nieuw vet gaan opslaan. Je kunt WEL de nieuwe aanmaak afremmen door periodiek een losse behandeling te nemen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 0

Nee, en sterker nog; uit onderzoek blijkt zelfs dat onze contrast cryolipolyse behandeling tot 75% effectiever is dan een vriesbehandeling! Het principe is ook echt anders. Bij bevriezen probeer je de vetcellen kapot te vriezen en daarvoor moet je echt ruim onder 0 gaan. Wij staan hier niet achter omdat je daarmee mogelijk ook je huid en zenuwen bevriest en dus beschadigd! (Gevoelloosheid, blauwe plekken, brandplekken enz.) Het is bovendien ook niet nodig; Onze methode zet met snelle koude- en warmtewisselingen je eigen lichaam aan het werk waarmee onbruikbare vetcellen veranderen in bruikbare brandstof. Dit wordt vervolgens ook verbruikt om op temperatuur te blijven. Zo worden al je vetcellen weer kleiner waardoor je dus ook in omvang vermindert! En nee, je komt dan ook niet “weer sneller aan”. Wanneer je vetcellen kapot vriest, maakt het lichaam ook weer gewoon nieuwe cellen aan indien er te weinig zijn, dus dat maakt geen verschil. In beide gevallen is je eigen leefwijze bepalend in het behouden van het resultaat!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 13
Thumbs Down Icon 7

De behandeling activeert een reactie in je lichaam die per persoon kan verschillen, waardoor we dus ook uitlopende resultaten zien. Ook is het te behalen resultaat afhankelijk van je eigen leefstijl tijdens de kuurperiode, waar wij natuurlijk geen controle over hebben. Daardoor kunnen we helaas geen persoonsgebonden resultaten garanderen. Wel kunnen we met trots zeggen dat meer dan 90% van onze klanten zeer blij is met het behaalde resultaat, waarvan je de resultaten op onze website en social media terug kunt vinden!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 7

We kunnen garanderen dat meer dan 90% van onze klanten blij is met het behaalde resultaat. Dat betekent echter dat we helaas ook ontevreden klanten hebben. Hoe dat kan? Elk lichaam reageert anders waardoor het bij de ene persoon gemakkelijker gaat dan de andere. Maar belangrijker nog: We hebben geen controle over je levensstijl tijdens de kuurperiode! We verbranden tijdens de sessies een deel van het omgezette vet, maar als je lichaam geen reden heeft om dit ook zelf mee te verbranden (te weinig beweging, te ongezond/te veel eten) zal het resultaat mogelijk gaan tegenvallen of zelfs teniet worden gedaan! Je begrijpt dat we daarom geen persoonlijke garanties kunnen geven.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 2

We spreken bij onze behandeling eigenlijk nooit over kilo’s omdat we ons richten op PLAATSELIJK vet. Een strakkere taille kan daardoor overduidelijk invloed hebben op je figuur maar in verhouding een stuk minder op je totaalgewicht.

Kun je deze behandeling dus niet gebruiken om kilo’s kwijt te raken? Jawel, echter op de VOORWAARDE dat je deze behandeling combineert met een goede aanpak in je voedings- en bewegingspatroon! De behandeling zet immers nog steeds onbruikbaar wit vet om in bruikbaar bruin vet. Dus als je zelf al aan de slag gaat met je voeding en beweging, dan kan deze behandeling je resultaat een flinke boost geven!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 16
Thumbs Down Icon 6
MEDISCH GERELATEERDE VRAGEN

Bij een breuk bij de navel of buikwand kan er gewoon behandeld worden. De minimale temperatuur van 6 graden Celsius is namelijk volkomen veilig en bij onze behandeling worden er ook geen zuignappen gebruikt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 4

Ja, het werkt ook op visceraal vet. Visceraal vet is vet wat rondom je organen zit. Dit vet heeft in de basis een beschermende functie, maar kan in overmaat zeer ongezond worden. Dit vet is vaak wat minder zichtbaar; het bepaalt wel je omvang, maar wordt onder de spierlaag vaster op z’n plek gehouden. We zien met onze behandeling goede resultaten op dit vet, maar vaak zijn er in verhouding wat meer behandelingen nodig om het goed te bereiken, omdat dit vet dieper in het lichaam ligt en dus ook moeilijker bereikt wordt met de koude en warme temperaturen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 20
Thumbs Down Icon 2

Jazeker, geen probleem!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 1

Een Lvad wordt ook wel een steunhart genoemd. Je mag gewoon behandeld worden, mits natuurlijk wel het litteken van de ingreep genezen is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Je hebt in dat geval een te snel werkende schildklier. De behandeling met onze TC Cryo kan echter geen enkel kwaad, dus geen probleem!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Nee hoor. De behandeling kan gewoon veilig worden uitgevoerd bij alle anticonceptie methoden. Of het nou gaat om de pil, spiraaltje, pleister, ring, prikpil of andere methode, de behandeling heeft geen enkele invloed op de werking van deze middelen!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Je kunt de behandeling gewoon op alle zones ondergaan. Mocht er een reden zijn om de borstzone zelf te behandelen, raden we wel aan om dit eerst te overleggen met de specialist.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Jazeker! Er zijn meerdere mensen met een dwarslaesie behandeld, waarbij de resultaten heel goed waren. Dit waren overigens wel mensen die actief waren (zoals rolstoelbasketbal), wat natuurlijk goed mee helpt in de verbranding van het omgezette vet.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 2

Ja, dit kan. Voor zover bekend hebben de behandeling en de aandoening geen effect op elkaar.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Dit is moeilijk te zeggen. Prednison heeft namelijk zowel effect op je vochtregulering als op je vetregulering. Vaak neemt je eetlust toe maar heeft Prednison ook invloed op de opbouw en afbraak van vet. Bovendien ontregelt Prednison je vochthuishouding waardoor je meer vocht vast houdt. Het kan zeker geen kwaad om de behandeling te doen, maar we hebben te weinig data om goed aan te kunnen geven welke winst haalbaar is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 1

Ja, je kunt de behandeling nog steeds met succes doen. Houdt er wel rekening mee dat wanneer de zwelling van de buik juist is ontstaan na het verwijderen van de lymfeknopen, het kan gaan om Lymfoedeem (zwelling door ophoping van vocht en eiwitten). Dit is moeilijker te bestrijden en het resultaat zal tijdelijk zijn omdat het niet te genezen is. (Hoe tijdelijk is per geval verschillend).

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

De term “hard vet” is een term die voor meerdere zaken gebruikt wordt en daardoor verwarring veroorzaakt. Soms wordt de term gebruikt voor oud vet (vet wat er al heel lang zit en daardoor ook vaster aanvoelt). Dit witte vet kunnen we zeker behandelen omdat het nog steeds getriggerd kan worden om zich om te zetten naar bruin vet.

Soms wordt de term ook gebruikt voor orgaanvet. Dit is vet wat rondom je organen zit, en omdat dit onder je spierlaag zit voelt het vaster aan (een echte bierbuik is hier een goed voorbeeld van). Dit is nog steeds te behandelen, maar wel moeilijker omdat het dieper zit. De reactie van je lichaam op de behandeling zal nog wel door kunnen dringen tot dit vet, maar in mindere mate. Houdt dus rekening met minder effect of meer behandelingen. Een verandering van je dieet is vrijwel zeker noodzakelijk.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

Ja, geen probleem, je kan gewoon behandeld worden. (Het is natuurlijk geen behandeling TEGEN nierstenen!)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Je kunt gewoon behandeld worden. Je mag bij chronische leukemie bijvoorbeeld ook gewoon naar de sauna.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Tijdens een chemokuur raden we de behandeling af. Na de chemokuur raden we 3 maanden herstelperiode aan voordat je aan de behandeling begint.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

Titanium pinnen in je lichaam vormen geen enkel risico bij deze behandeling. Ze kunnen echter wel pijn veroorzaken wanneer de koude via deze pinnen naar het bot wordt geleid. Geef de locatie van deze pinnen dus even door aan de behandelaar zodat deze indien nodig (en mogelijk) vermeden kunnen worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Warmte en kou kunnen een negatief effect hebben op de symptomen die horen bij Multiple Sclerose. Vooral de lage temperaturen hebben invloed op zenuwen en spieren. Dat kan bij MS resulteren in meer pijn, kramp, spasmes en stijfheid. Het kan dus wel als de MS nog niet vergevorderd is, maar houdt rekening met deze mogelijke klachten en geef ook aan de behandelaar door dat je MS hebt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

Ja, diastase is een uiteenwijking van de buikspieren (meestal i.v.m. zwangerschap). Soms herstelt dit slecht, maar het is verder geen probleem in combinatie met de behandeling.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Ja, ook met matten in de buikwand kun je behandeld worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je volledige bent hersteld van de ingreep, en er verder geen controles meer nodig zijn.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Ja, ook met een maagballon kun je behandeld worden. Houdt wel rekening met de richtlijn dat boven een BMI van 33 de behandeling kan worden geweigerd door de salon. De behandeling is dus geen vervanging voor goede voeding en beweging, maar een aanvulling mits de voeding en beweging op orde is en er al goede resultaten zijn geboekt na de ballon plaatsing.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

(Sarcoïdose is een zeldzame ziekte van het afweersysteem. Door onbekende oorzaak, ontstaan ontstekingen in bijvoorbeeld de longen, huid, ogen of gewrichten.) Ja, je kunt de behandeling gewoon doen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Nee, in de slangen en wraps die in contact komen met je lichaam zitten geen magneten of elektroden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

De behandeling heeft geen effect op de injectie en kan dus gewoon. Heb je de injectie gehad i.v.m. een ontsteking? Ook geen probleem, sterker nog, de behandeling kan een positief effect hebben op de ontsteking omdat de doorbloeding gestimuleerd wordt!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Er zijn vele soorten systemen in omloop, dus het ligt er aan. We werken met meerdere wraps die we vrij flexibel kunnen plaatsen. Indien we de wraps rondom de pomp of aansluiting kunnen leggen is het sowieso geen probleem. Indien de wraps over de pomp of aansluiting gelegd moeten worden, raden we aan om te controleren bij de arts of specialist of dit kan. Geef daarbij aan dat deze methode werkt met zachte wraps waar vloeistof doorheen stroomt die niet kouder dan 6 graden Celsius wordt, en dat er verder geen elektronica of magneet in de wraps zit. Meestal is dit dan geen enkel probleem. Geen idee of de wraps erover gaan of niet? Maak gewoon de eerste afspraak en kijk met de behandelaar tijdens de intake of het kan. Mocht het niet lukken, dan blijft het bij de gratis intake en kun je alsnog informeren bij je arts of de behandeling mogelijk is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

He mag wel behandeld worden, maar zal vrij zeker geen effect op de cyste zelf hebben. Het gaat namelijk niet om vocht maar om overtollig slijm uit het kniegewricht. (Komt meestal door artrose of reuma)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Nee, helaas heeft de behandeling geen effect op een lipoom. Deze kunnen enkel door een chirurg geopereerd worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Fybromyalgie is geen contra-indicatie dus de behandeling kan. Fybromyalgie geeft echter wel pijnklachten dus de vraag is hoe de koude wordt ervaren. Dat deel is dus een kwestie van proberen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Nee, de ziekte van Crohn is geen contra-indicatie en je mag de behandeling dus gewoon ondergaan. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat de kou van de behandeling rechtstreeks op je buik erg gevoelig kan zijn. Informeer dus bij aanvang de behandelaar, dan kunnen jullie samen even testen of de koude hebbelijk is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Dat is helaas moeilijk te zeggen. Hormoontherapie kan invloed hebben op toename of schommelingen in het lichaamsgewicht, alsook de stofwisseling. Dit wil niet zeggen dat de behandeling geen effect zal hebben, maar het kan de resultaten wel afremmen of dwarsbomen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Ja, dat kan. Deze schade zorgt voor een slechte doorbloeding en verharding van het weefsel.

De temperatuurwisselingen van onze behandeling zijn in dit zelfs goed, want deze bevorderen de doorbloeding en eventueel herstel van weefsel.

Echter, juist omdat de zone een slechtere doorbloeding heeft, betekent dit dat het effect van de behandeling op de vetcellen bemoeilijkt wordt. Houd er dus rekening mee dat het behalen van het gewenste resultaat daardoor ook moeilijker wordt en langer duurt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

In de beschikbare documentatie over Implanon staat dat je er mee in de sauna mag, en dat je de plek mag koelen met een ijskompres (mocht er een blauwe plek ontstaan na inbrengen). Aangezien wij niet verder koelen dan 6 graden Celsius en niet verder verwarmen dan 41 graden Celsius, blijven wij dus binnen deze temperatuurgrenzen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Een verharding van het bindweefsel, ook wel Schulman Syndroom genoemd. De behandeling kan gewoon plaats vinden. Er is helaas geen informatie bekend over de werkzaamheid van de behandeling in deze situatie. Mocht de behandeling te pijnlijk zijn, dan kunt u stoppen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Ja, er mag gewoon behandeld worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Osteogenesis Imperfecta zorgt ervoor dat botten makkelijker breken en de mobiliteit bemoeilijkt wordt. De behandeling kan gewoon worden uitgevoerd, er zijn geen gevaren. De vraag kan wel zijn of een goed resultaat haalbaar is i.v.m. de klachten. Een zwaar beperkte mobiliteit bemoeilijkt namelijk het behalen van een positieve balans tussen calorie-inname en (vet)verbranding. Houdt hier dus rekening mee. Houdt ook rekening met mogelijke pijn bij het verkrampen van de spieren door de koude. Geef het dus ook aan bij de behandelaar.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Dit hangt af van de grootte en aard van uw cystes. In dit geval moet u uw arts of behandelend specialist raadplegen of dit kan. Geef daarbij aan dat we enkel werken met wisselende temperaturen en een veilige ondergrens van 6° Celsius.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Jazeker! Bij het standaard TC Cryo programma wordt niet alleen je vet aangesproken maar zorgen een paar snelle temperatuurwisselingen ook voor gezonder en steviger weefsel. Dit geeft dus standaard al een positief effect op je cellulite. Wil je echt volledig de focus op cellulite? Ook dat kan! Dan kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij elke 10 minuten wordt gewisseld tussen warm en koud. Dit zorgt voor maximale doorbloeding van het weefsel waardoor het egaler, steviger en gezonder wordt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 18
Thumbs Down Icon 1

Zolang de trombose niet meer “manifest” is ofwel niet meer actief, kan er gewoon behandeld worden. Mocht je daar over twijfelen vraag dit dan na bij de arts of specialist. Ook het slikken van bloedverdunners is hierbij geen probleem.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

Zowel diabetes I als Diabetes II kunnen we gewoon behandelen.

Aanvullende informatie: Bij Diabetes II is er sprake van een “resistentie” van het lichaam voor je lichaamseigen insuline. We weten ook dat tijdens onze koude sessies door de lever het hormoon FGF 21 wordt geproduceerd. Uit onderzoek van de universiteit van Maastricht blijkt, dat FGF 21 een GUNSTIGE invloed heeft op de werking van de insuline, waardoor er vaker minder nodig is! Dit is overigens geen effect wat per direct optreed tijdens de behandeling zelf, dus je hoeft niet bang te zijn dat je bloedsuikerwaarde verandert tijdens de sessie en je bijvoorbeeld een hypoglycaemie veroorzaakt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 13
Thumbs Down Icon 3

Tijdens de zwangerschap behandelen we helemaal NIET! Ook geen andere zones dan de buik. Als je in een medicinaal ondersteund traject zit om zwanger te geraken, raden we de behandeling ook af. (om eventuele invloeden op je hormonale huishouden te voorkomen). Na de zwangerschap kan er wel gewoon behandeld worden, ook in de periode van borstvoeding. Striae is daarbij zelfs nog het beste te behandelen omdat het recent is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 8
Thumbs Down Icon 4

We kunnen gewoon behandelen maar je hebt wel een tragere stofwisseling. Daardoor is het mogelijk ook moeilijker om een resultaat te bereiken. Geef dit dus bij de intake aan zodat de schatting van het aantal behandelingen wordt aangepast.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Als de operatie goed verlopen is en de wond volledig genezen kan het. Geef het wel aan bij de intake zodat de behandelaar dit extra in de gaten kan houden. Mochten er dan tijdens de behandeling toch pijnklachten ontstaan, dan wordt de behandeling direct afgebroken.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 1

Fibromyalgie is een chronische ziekte en zeer moeilijk te duiden. Je bent vaak erg overgevoelig. De behandeling kan pijn bestrijdend werken maar juist ook pijn veroorzaken. Dit is helaas van tevoren niet te duiden en enkel door te behandelen te achterhalen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

In dat geval kiezen we voor het wisselbadenprogramma waarbij we elke 5 minuten razendsnel wisselen tussen warm en koud. De artrose zal hierdoor natuurlijk niet verdwijnen maar in vele gevallen verminderd het wel de pijn.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 1

Een pacemaker of ICD (S-ICD) zijn doorgaans geen probleem en we hebben ook al meerdere mensen in deze situatie behandeld. We weten echter natuurlijk niet wat de onderliggende hartproblemen zijn, en raden daarom toch aan om bij twijfel met de arts of specialist te overleggen en daarbij aan te geven dat we enkel koelen en verwarmen en niet lager dan 6°C gaan.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

Behandeling op een zone waar spataderen zitten is geen enkel probleem. De snelle wisselingen tussen warme en koude hebben vaak ook nog een positief effect op de gezondheid van het weefsel en de afvoer van eventuele vochtophoping.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Geen probleem, bij “natuurlijke” levercirrose kan er zelfs een positief effect zijn op de aandoening zelf! Bij levercirrose door alcohol of medicijnen zal dit helaas niet het geval zijn, maar kan er wel gewoon behandeld worden op vetvermindering. Let wel dat alcohol het te behalen resultaat zal afremmen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Doorgaans is er alleen een restrictie met betrekking tot MRI scans (omdat er metaal in zit), verder zijn er geen noemenswaardige contra-indicaties bij een neurostimulator. Onze behandeling (waarbij we niet lager dan 6 graden koelen) moet dan verder ook geen enkel probleem zijn voor dit apparaatje, zeker omdat deze niet in de buikholte zit. Geef de locatie van het apparaatje voor de zekerheid wel even aan bij de intake, zodat we de wraps niet direct over de stimulator plaatsen. Mocht dat niet te vermijden zijn, controleer dan even bij je specialist of het bij jou stimulator mag. Geef daarbij aan dat onze behandeling niet lager dan 6 graden gaat.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Indien de wond volledig genezen mag er gewoon behandeld worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Het fenomeen van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer stopt naar de vingers of tenen. Dit zorgt voor gevoelloze, verkleurde vingers of tenen. Een aanval ontstaat vooral bij kou en vocht, het aanraken van koude voorwerpen of heftige emoties. Of we kunnen behandelen is verschillend per persoon. Omdat we niet verder koelen dan 6°C is het vaak wel mogelijk, maar we moeten dan goed in de gaten houden dat de vingers niet verkleuren. In dat geval breken we de behandeling direct af.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 1

Zolang de wraps niet rechtstreeks over de stoma gelegd hoeven worden is dit geen probleem. Het kan wel lastiger zijn om de elastieken banden goed aan te leggen omdat deze helemaal rondom de middel gaan. Je kunt ons altijd even bellen voor meer informatie.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

Bij striae zien we mooie resultaten als we het wisselbadenprogramma gebruiken. Des te recenter de striae, des te beter het verwachte resultaat. In dat geval wisselt onze TC Cryo elke 5 minuten tussen warm en koud wat de gezondheid van de huid en onderliggend weefsel stimuleert. Masseer dan ook 2 maal daags de striae met onze Redulastique gel voor een optimaal resultaat!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 9
Thumbs Down Icon 1

Indien de hernia niet ‘uit stulpt’ kan er gewoon behandeld worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

De wisselwerking van de behandeling tussen koude en warmte heeft een positief effect op de ontsteking en doorbloeding. Behandeling van de ontsteking of omliggende gebieden kan dus geen kwaad.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

Doorgaans is er geen enkel probleem om met leverproblemen deze behandeling te doen. Bij twijfel raden we echter altijd aan om de eigen arts of specialist te raadplegen. Belangrijk om daarbij aan te geven dat deze behandeling niet verder dan 6 graden koelt, wat doorgaans altijd veilig is. (Een Kneipp dompelbad is meestal kouder!)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Belangrijk is dan om te weten of het vetophoping of vochtophoping is, beide een mogelijk gevolg van bètablokkers. Indien het om vocht gaat kunnen we de gevolgen verminderen met ons wisselbaden-programma door de doorbloeding te verbeteren. Dit is wel een tijdelijke oplossing, dus de behandeling zal dan af en toe herhaald moeten worden. 

Bij vetophoping kunnen we ook helpen, maar als er in korte tijd 10 kilo bij is gekomen is het raadzaam om eerst een afspraak te maken bij een voedingsconsulent of diëtist om de negatieve balans op orde te krijgen. Zodra je balans weer op de rit is kunnen wij je helpen om sneller je gewenste gewicht te bereiken.

LET OP: Bètablokkers vertragen de hartslag, zodat het hart minder zuurstof nodig heeft. Daar heeft onze behandeling geen invloed op. Als de medicatie echter wordt gegeven i.v.m. Angina Pectoris, dan behandelen we niet. Dit is namelijk een contra indicatie.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 1

Jazeker. Indien de behandelde zone hersteld is kun je deze behandeling gewoon doen. Onze behandeling wordt steeds vaker toegepast na een liposuctie om het gebied egaler te krijgen of de huid wat steviger.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Een koude allergie geeft urticaria (galbulten) bij temperaturen van +5⁰C en lager. De TC Cryo gaat niet lager dan +6⁰C. In theorie moet het dus altijd kunnen. Het is verstandig om even op een stukje arm of been de reactie te testen, voordat met de grote wraps wordt gewerkt. Geef dus bij de intake even aan dat je koude allergie hebt!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

We zien nog steeds positieve resultaten, maar in verhouding wel minder. Dit komt omdat de overgang je hormonale huishouden beïnvloedt en vaak (bij ongeveer de helft) je metabolisme vertraagt waardoor je minder calorieën gaat verbruiken. Als je vervolgens niets wijzigt aan je eetpatroon ga je dus aankomen!

Als je verwacht dit enkel met de behandeling op te gaan lossen, dan gaat je resultaat tegenvallen: We remmen dan de gewichtsTOENAME wel af, maar dat is natuurlijk nog geen gewichtsAFNAME. Het is dus noodzakelijk om je calorie-inname vooraf of tijdens de kuurperiode te corrigeren om ook daadwerkelijk meer te kunnen verbranden dan dat je tot je neemt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

De wrap die wordt aangebracht bestaat uit Nylon met een medisch biocompatible keurmerk (FDA approved). De behandeling wordt doorgaans afgesloten met onze Redulastique gel, maar is zeker niet noodzakelijk. (Kijk onder het tabblad producten wat de ingrediënten van de Redulastique zijn)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

We kunnen de gevolgen van lipoedeem en lymfoedeem behandelen waardoor je klachten afnemen, en hebben hier in het verleden mooie resultaten mee behaald. Het is echter geen genezing, dus de klachten kunnen na verloop van tijd wel weer terug komen. Vaak wordt er dan gekozen voor een periodieke herhaling om dit onder controle te houden. (De kosten hiervan worden helaas nog niet vergoed door je verzekering). Meer informatie kun je HIER terug vinden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 8
Thumbs Down Icon 2

Ja, over het algemeen is dit geen probleem, maar we raden wel altijd aan om de eigen arts of specialist te raadplegen. Belangrijk om daarbij te melden dat we niet verder dan 6 graden koelen en de zone apart wordt gekoeld. (Een Kneipp dompelbad is meestal al kouder)

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 8
Thumbs Down Icon 0

Ofwel, wat zijn redenen waarom je de behandeling niet zou mogen ondergaan:

Actieve Trombose (dus op dit moment)

Actieve embolie (dus op dit moment)

Actieve aderontsteking (dus op dit moment)

Angina pectoris (pijn op de borst of hartkramp)

Koude allergie (urticaria),

Cryoglobulinemie (eiwit-ziekte)

Raynaud fenomeen (alleen extreme gevallen)

Mocht je vragen hierover hebben kun je ons altijd bellen of mailen!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

Er zijn vrijwel geen risico’s verbonden aan de behandeling. De TC Cryo en TC Cryo XL waar wij mee werken gebruiken GEEN ZUIGNAPPEN en VRIEZEN NIET en zijn daardoor 100% veilig. Wij maken gebruik van Contrast Cryolipolyse wat wil zeggen dat wij de vetcellen koelen en niet bevriezen zoals andere apparaten dat doen. De temperaturen van 6° tot 41° Celsius zijn volkomen veilig en brengen geen schade toe aan de huid of omliggend weefsel maar zijn wel koud genoeg om de onbruikbare witte vetcellen om te zetten in bruikbare bruine vetcellen die verwerkt kunnen worden door het lichaam. De enige uitzonderingen zijn: actieve Trombose (dus op dit moment) actieve embolie, actieve aderontsteking, Angina pectoris, koude allergie (urticaria), Cryoglobulinemie en tot slot extreme gevallen van het Raynaud fenomeen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

Ja, minimaal 6 weken na de ingreep mag je de behandeling gewoon ondergaan. Sterker nog, dit is ook nog eens heel goed voor je litteken! De snelle afwisseling tussen warm en koud zorgt namelijk ook voor een betere doorbloeding van het weefsel waardoor het sneller herstelt!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

Angina Pectoris is een vernauwing van de kransslagaders, waardoor pijn op de borst ontstaat. wanneer wij met ons apparaat gaan koelen kunnen de bloedvaten nog verder vernauwen, waardoor (er nog meer) pijn op de borst kan komen. De pijn is niet alleen vervelend, maar kan naast de pijn ook risico opleveren.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

De behandeling van de buik en de borst bij een hartinfarct KORTER dan een half jaar geleden wordt niet gedaan. Alleen als het meer dan een half jaar geleden is EN er geen pijn meer op de borst is kan de behandeling worden gedaan. Geef dit dan wel aan bij de intake! We zullen je dan tijdens de koude cyclus even monitoren. Mocht je alsnog pijn op de borst ervaren, dan breken we de behandeling alsnog direct af.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Een trombose is een stolsel in een ader. Een trombose, die inmiddels genezen is, vormt geen enkel probleem meer. Echter een actieve trombose is wel een contra indicatie, omdat het stolsel bij de snelle temperatuurwisselingen los zou kunnen raken en een acuut gevaar kan vormen!

Bloedverdunners (of beter gezegd antistollingsmedicijnen) die je neemt om trombose te voorkomen zijn overigens ook geen enkel probleem.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Een embolie is een stolsel in een slagader. Een embolie, die inmiddels genezen is, vormt geen enkel probleem. Een actieve embolie is wel een contra indicatie, omdat het lichaamsdeel bij de verwarming meer bloed vraagt terwijl die bloedtoevoer geblokkeerd is. Geef dus bij de intake aan of je een embolie hebt, en of deze in (of nabij) de zone zit die behandeld moet worden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Een phlebitis is de ontsteking van een ader, doorgaans in een arm of been. Een phlebitis uit het verleden die genezen is vormt geen enkel probleem. Actieve phlebitis is wel een probleem omdat er bloedpropjes kunnen vrijkomen wanneer we de snelle temperatuurwisselingen toepassen. In dat geval is het dus een contra indicatie!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Cryoglobulinen zijn immunoglobulinen (eiwitten) die uit het bloed neerslaan bij een temperatuur onder de lichaamstemperatuur. Bij opwarming worden ze weer opgenomen. (De temperatuur waarbij dit plaatsvindt kan per cryoglobulinemie verschillen). Als je dit hebt kun je bij de koude behandeling extra pijnklachten ervaren, maar dit is verder niet gevaarlijk. Geef dit wel even aan bij de intake zodat de behandelaar op de hoogte is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0
AAN WELKE VOORWAARDEN MOET IK VOLDOEN?

Bij een breuk bij de navel of buikwand kan er gewoon behandeld worden. De minimale temperatuur van 6 graden Celsius is namelijk volkomen veilig en bij onze behandeling worden er ook geen zuignappen gebruikt.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 4

Jazeker, geen probleem!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 1

Een Lvad wordt ook wel een steunhart genoemd. Je mag gewoon behandeld worden, mits natuurlijk wel het litteken van de ingreep genezen is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Ja dat kan, maar we raden deze volgorde af. We eindigen de behandeling namelijk bewust met koud zodat deze koude nog even door kan werken. Ga je direct onder de zonnebank, dan hef je dit natuurlijk op. Beter is het dus om eerst de zonnebank te doen en daarna de behandeling!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

De behandeling werkt wanneer de wraps goed contact hebben met de huid en zodoende ook een goede overdracht van temperatuur hebben. Een beetje beharing is geen probleem, maar een flinke beharing kan de overdracht natuurlijk afremmen. Het is dus aan jezelf om de keuze te maken, maar houdt dan wel rekening met een verminderd resultaat indien je niet scheert.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Wit vet is wit vet, en komt bij mannen net zo vaak voor als bij vrouwen. We kunnen dus ook gewoon mannen behandelen en hebben dat ook al met veel succes gedaan! Populaire zones bij de mannen zijn dan de buik, lovehandles, onderkin maar ook de zogenoemde “manboobs”

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 14
Thumbs Down Icon 0

Wij hanteren de minimum leeftijd van 18 jaar. De aanmaak en verbranding van bruin vet zou namelijk normaliter bij kinderen/jongeren biologisch nog geen probleem mogen zijn, waardoor de toevoeging van deze behandeling niet zinvol is. In het geval van gewichtsproblemen bij kinderen adviseren we daarom dan ook om eerst contact te zoeken met diëtisten en bewegingsdeskundigen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 1
Thumbs Down Icon 0

Als je zelf bezig bent met afvallen is deze behandeling juist uitermate geschikt voor jou! Je probeert namelijk je eigen vet actief te verbranden. Onze behandeling zet daarbij het aanwezige hardnekkige wit vet om in makkelijk te verbranden bruin vet waardoor je het dus makkelijker en sneller kan verbranden! Een uitzondering in advies kan wel voorkomen als je BMI boven de 35 ligt. Dan kan het toch aan te raden zijn om eerst wat kwijt te raken zodat de koude beter door de vetlaag kan komen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

De reactie op de behandeling werkt in de basis bij iedereen gelijk en er kan dus bij iedereen resultaat worden behaald. Het is natuurlijk wel zo dat je stofwisseling vertraagt naarmate je ouder wordt. Jongere mensen kunnen daardoor doorgaans sneller afvallen waar oudere mensen er wat langer over doen, en dus ook meer behandelingen nodig kunnen hebben.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 22
Thumbs Down Icon 0

We adviseren om makkelijke kleding aan te doen, zodat je eenvoudig de gewenste zone vrij kan maken. Zorg dat je voorafgaand aan de behandeling even naar het toilet gaat.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0

Jazeker! Je kunt een ideaal lichaamsgewicht hebben, maar toch nog hardnekkige rolletjes overhouden waar je lichaam niets mee doet. Dat onbruikbare witte vet kunnen wij voor je omzetten naar bruikbaar bruin vet waardoor je lichaam het alsnog verwerkt! Let wel; een BMI onder de 18,5 betekent ondergewicht en kan dus wel reden voor afwijzing zijn.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 16
Thumbs Down Icon 0

Ofwel, wat zijn redenen waarom je de behandeling niet zou mogen ondergaan:

Actieve Trombose (dus op dit moment)

Actieve embolie (dus op dit moment)

Actieve aderontsteking (dus op dit moment)

Angina pectoris (pijn op de borst of hartkramp)

Koude allergie (urticaria),

Cryoglobulinemie (eiwit-ziekte)

Raynaud fenomeen (alleen extreme gevallen)

Mocht je vragen hierover hebben kun je ons altijd bellen of mailen!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 3
Thumbs Down Icon 0

Angina Pectoris is een vernauwing van de kransslagaders, waardoor pijn op de borst ontstaat. wanneer wij met ons apparaat gaan koelen kunnen de bloedvaten nog verder vernauwen, waardoor (er nog meer) pijn op de borst kan komen. De pijn is niet alleen vervelend, maar kan naast de pijn ook risico opleveren.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

De behandeling van de buik en de borst bij een hartinfarct KORTER dan een half jaar geleden wordt niet gedaan. Alleen als het meer dan een half jaar geleden is EN er geen pijn meer op de borst is kan de behandeling worden gedaan. Geef dit dan wel aan bij de intake! We zullen je dan tijdens de koude cyclus even monitoren. Mocht je alsnog pijn op de borst ervaren, dan breken we de behandeling alsnog direct af.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Een trombose is een stolsel in een ader. Een trombose, die inmiddels genezen is, vormt geen enkel probleem meer. Echter een actieve trombose is wel een contra indicatie, omdat het stolsel bij de snelle temperatuurwisselingen los zou kunnen raken en een acuut gevaar kan vormen!

Bloedverdunners (of beter gezegd antistollingsmedicijnen) die je neemt om trombose te voorkomen zijn overigens ook geen enkel probleem.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 2
Thumbs Down Icon 0

Een phlebitis is de ontsteking van een ader, doorgaans in een arm of been. Een phlebitis uit het verleden die genezen is vormt geen enkel probleem. Actieve phlebitis is wel een probleem omdat er bloedpropjes kunnen vrijkomen wanneer we de snelle temperatuurwisselingen toepassen. In dat geval is het dus een contra indicatie!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Er zijn vrijwel geen risico’s verbonden aan de behandeling. De TC Cryo en TC Cryo XL waar wij mee werken gebruiken GEEN ZUIGNAPPEN en VRIEZEN NIET en zijn daardoor 100% veilig. Wij maken gebruik van Contrast Cryolipolyse wat wil zeggen dat wij de vetcellen koelen en niet bevriezen zoals andere apparaten dat doen. De temperaturen van 6° tot 41° Celsius zijn volkomen veilig en brengen geen schade toe aan de huid of omliggend weefsel maar zijn wel koud genoeg om de onbruikbare witte vetcellen om te zetten in bruikbare bruine vetcellen die verwerkt kunnen worden door het lichaam. De enige uitzonderingen zijn: actieve Trombose (dus op dit moment) actieve embolie, actieve aderontsteking, Angina pectoris, koude allergie (urticaria), Cryoglobulinemie en tot slot extreme gevallen van het Raynaud fenomeen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

Omdat we werken met een veilige ondergrens van 6° Celcius en geen zuignappen, is onze behandeling uitermate veilig. Daardoor kan er ook bij vrijwel elke beperking behandeld worden. Kijk even in dit vragen-overzicht of jouw beperking specifieker wordt benoemd. Is dit niet het geval? Bel of mail ons dat even, we beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag persoonlijk! Gaat het om een beperking die ook invloed heeft op toegankelijkheid zoals een rolstoel? Bel ons dan ook even, en wij kijken direct welke dichtstbijzijnde locatie aan je wensen voldoet.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 10
Thumbs Down Icon 0

We zetten de grens doorgaans bij een BMI van 33 maar dit is geen harde grens. (HIER kun je de BMI van jezelf berekenen) Waarom? Naarmate de vetlaag op de probleemzone dikker is zal de koude en warmte van de behandeling moeilijker doordringen in het onderliggende weefsel waardoor de werking ook afneemt. We zien bij hoger overgewicht wel nog goede resultaten als de behandeling wordt gecombineerd met een intensief voedings- en bewegingsplan, maar dat is dan ook ECHT EEN VEREISTE. We kunnen in dat geval het beste even in het vrijblijvende intakegesprek bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Cryoglobulinen zijn immunoglobulinen (eiwitten) die uit het bloed neerslaan bij een temperatuur onder de lichaamstemperatuur. Bij opwarming worden ze weer opgenomen. (De temperatuur waarbij dit plaatsvindt kan per cryoglobulinemie verschillen). Als je dit hebt kun je bij de koude behandeling extra pijnklachten ervaren, maar dit is verder niet gevaarlijk. Geef dit wel even aan bij de intake zodat de behandelaar op de hoogte is.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0
VRAGEN RONDOM KOSTEN

Bij TC Clinics waarderen wij het wanneer onze klanten de afspraken nakomen die ze hebben gemaakt. Helaas, hebben we in het verleden te maken gehad met situaties waarbij klanten hun afspraken niet nakwamen, wat gaten in onze agenda veroorzaakte en teleurstelling voor onze vaste klanten. Daarom werken wij nu met een aanbetaling.

Hierdoor is jouw plek met zekerheid gereserveerd en wij kunnen zeker zijn dat je daadwerkelijk komt voor de behandeling. De aanbetaling wordt verwerkt door Leaders in Beauty. Annuleer je minimaal 24 uur voor de afspraak of start je na het consult geen behandeling dan krijg je het volledige bedrag terug op de rekening waarmee je hebt betaald.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0

Dit ligt aan je wensen, het aantal zones, hoe snel het gaat en wat je startpunt is. Een deel daarvan kunnen we inschatten tijdens de intake, maar dat blijft natuurlijk een schatting. Ieder persoon reageert namelijk anders op de behandeling, en veel van die snelheid wordt ook door je eigen gedrag tijdens de kuurperiode bepaald. (beweging en eetpatroon)

De meest gekozen combinatie is een kuur van 3 behandelingen (€349,-) na de proefbehandeling (€97,-). Velen vullen dit nog aan met een tweede kuur.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 1

De TC Cryo moet voldoen aan zeer strenge eisen en ook de behandelaar moet aan alle eisen voldoen. Werken op een hoog niveau brengt hogere kosten met zich mee. Overigens zijn andere behandelingen op vergelijkbaar niveau vaak nog duurder dan onze behandeling. Er worden soms ook goedkopere cryo-behandelingen aangeboden maar let dan heel goed op de certificering met bijbehorende veiligheid, en vooral op de effectieve grootte van het behandelde oppervlak.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 7
Thumbs Down Icon 0

We kunnen beide bovenarmen in 1 sessie behandelen. Je kunt dus de standaard prijzen aanhouden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 5
Thumbs Down Icon 0

Je ontvangt €42 korting op je eerste behandeling (inclusief intake). Je betaalt €97 in plaats van de gebruikelijke €139 per behandeling. Elke opvolgende behandeling kost €139,- maar meestal kiest men dan voor een kuur van 3 behandelingen voor €349,-. Hoeveel behandelingen er voor jouw specifieke wensen nodig zijn wordt verder bekeken tijdens de intake, maar gemiddeld wordt er gekozen voor 4 behandelingen.

  • De prijs van een proefbehandeling is nu €97 ipv €139 (voor 1 zone) of €194 ipv €278 (voor 2 zones of 2 personen)
  • Een kuur van 3 behandelingen is €349 voor 1 zone of €649 voor 2 zones of 2 personen.
  • Het aantal behandelingen wordt in overleg bepaald tijdens het consult voorafgaand aan de proefbehandeling

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 6
Thumbs Down Icon 0
WAT MAAKT DE TC CRYO UNIEK?

De TC Cryo machine wordt in Nederland gebouwd volgens de strengste medische eisen, en heeft ingebouwde supervisors die altijd voorkomen dat de ingestelde temperaturen overschreden kunnen worden. Verder zuigen we niets vacuüm en bevriezen we ook niets, en werken we altijd met de veilige ondergrens van 6° Celsius.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 35
Thumbs Down Icon 8

1: De TC CRYO (XL) vriest NIET! Dit is niet alleen veel veiliger en pijnloos, maar ook met onderzoek aangetoond beduidend effectiever!

2: We werken met grote, zachte wraps die in een sessie een zeer groot oppervlak GELIJKTIJDIG behandelen. Gelijktijdig is hierbij cruciaal, want met een kleine behandelkop steeds op en neer blijven gaan geeft natuurlijk nooit hetzelfde effect.

3: We wisselen in slechts 6 seconden tussen 6°C en 41°C waardoor de weefsel en doorbloeding maximaal gestimuleerd wordt. Deze wisselingen zorgen daarmee niet alleen voor een hoger rendement per behandelingen, maar ook voor een gezonder en steviger weefsel!

4: De TC Cryo en TC Cryo XL worden in Nederland geproduceerd volgens de strengste medische eisen en ook hier onderhouden! Ondertussen werken meer dan 40 locaties in Nederland met onze machine!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 2

Nee, en sterker nog; uit onderzoek blijkt zelfs dat onze contrast cryolipolyse behandeling tot 75% effectiever is dan een vriesbehandeling! Het principe is ook echt anders. Bij bevriezen probeer je de vetcellen kapot te vriezen en daarvoor moet je echt ruim onder 0 gaan. Wij staan hier niet achter omdat je daarmee mogelijk ook je huid en zenuwen bevriest en dus beschadigd! (Gevoelloosheid, blauwe plekken, brandplekken enz.) Het is bovendien ook niet nodig; Onze methode zet met snelle koude- en warmtewisselingen je eigen lichaam aan het werk waarmee onbruikbare vetcellen veranderen in bruikbare brandstof. Dit wordt vervolgens ook verbruikt om op temperatuur te blijven. Zo worden al je vetcellen weer kleiner waardoor je dus ook in omvang vermindert! En nee, je komt dan ook niet “weer sneller aan”. Wanneer je vetcellen kapot vriest, maakt het lichaam ook weer gewoon nieuwe cellen aan indien er te weinig zijn, dus dat maakt geen verschil. In beide gevallen is je eigen leefwijze bepalend in het behouden van het resultaat!

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 13
Thumbs Down Icon 7

Niet met de TC Cryo of TC Cryo XL! Wij gebruiken geen zuignappen of harde koppen (zoals vele andere apparaten) maar zachte wraps. Bovendien hanteren we een veilige ondergrens van 6° Celsius waardoor de kans op bevriezings-schade volledig uitgesloten is! We zien daarom ook nooit blauwe plekken van onze behandeling.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 23
Thumbs Down Icon 5

Vind de dichtstbijzijnde locatie en boek nu de TC Cryo proefbehandeling van €139,- voor €97,-!

BOEK NU!